Entrevista a Antonio Rodríguez, de Vox

Entrevista a Antonio Rodríguez, de Vox

1. Quin balanç fas d’aquesta darrera legislatura?

Aquesta ha estat, sense dubte, una legislatura políticament correcta, però incorrectament política, centrada a dir que sí i a quedar bé, restant importància als problemes reals del poble. De la mateixa manera que un alumne que espera al darrer minut per fer els deures, aquests darrers mesos hem pogut observar l’ús electoralista que s’ha fet de l’Ajuntament, amb l’únic objectiu de mantenir cadires a la sala de plens.

2. Un dels problemes més greus que té Campos en aquest moment és la pèrdua d’aigua. Quines accions voleu dur a terme per solucionar-lo?

La xarxa municipal d’aigua potable té actualment tres grans problemes: la seva antiguitat, les reparacions mal executades, i la manca d’una estació de bombeig que proporcioni a sa Ràpita una pressió de xarxa adequada.

Els materials d’un temps no són de la mateixa qualitat que els que tenim avui dia, i és normal que amb el temps es vagin deteriorant, sobretot si tenim en compte agents com la quantitat de calç que hi ha a l’aigua del nostre municipi. D’altra banda, les fugues que s’han reparat s’han fet de mala gana, amb materials de mala qualitat i no s’han emprat les terres adequades per omplir les síquies una vegada reparades les canonades. Això provoca que, amb les dilatacions cícliques de la xarxa i els pas del temps, tornin a sortir fugues als mateixos punts.

Actualment es perd un 70% d’aigua, essent el municipi on més aigua es perd de Mallorca, la qual cosa només demostra la completa incompetència amb la qual s’ha gestionat aquest tema.. L’aigua és un recurs extremadament important i, amb l’ajuda d’un fons de la Unió Europea destinat específicament a renovar xarxes d’aigua municipals a pobles, no dubtarem a dur a terme una renovació integral de tota la xarxa, si fos necessari.

3. Quina solució plantejau per a la mobilitat a sa Ràpita?

Entre d’altres coses, volem renovar el carril bici i deixar-lo com Déu mana, i posant els elements adequats perquè els cotxes no s’hi aturin, bloquejant el pas als usuaris. També més freqüència de busos, una millor senyalització a la carretera cap a sa Ràpita, i demanar subvencions de l’ecotaxa per fer un manteniment sostenible de la primera línia. Ja que altres institucions públiques empren es Trenc per publicitar Mallorca, el més just seria que Campos també rebés la seva part, ja que es troba dins el nostre terme municipal.

4.Quines altres propostes teniu per sa Ràpita i ses Covetes?

En primer lloc, consideram molt necessari que sa Ràpita i ses Covetes disposin d’una delegació de la Brigada Municipal que s’hi dediqui exclusivament. Actualment, la Brigada no té el personal suficient per dur a terme totes les seves tasques, que no són poques, i com és lògic, es veuen obligats a prioritzar Campos.També es fonamental millorar l’accés a ses Covetes, ja que actualment vehicles i vianants han de compartir la carretera amb la que s’hi accedeix, la qual cosa provoca col·lapses en temporada alta i és un perill per als usuaris.

5. Quin pla teniu per revitalitzar el centre del poble?

La nostra millor carta és consultar els experts: els comerciants. Ells coneixen millor que ningú la problemàtica que estan vivint i quines solucions són les més adequades per posar fi a aquest èxode que els negocis estan sofrint per no haver de tancar. I quan diem comerciants, ens referim a tots els comerciants, no només aquells afins a certs partits. Per a nosaltres els favoritismes no existeixen. Només així, amb l’ajuda de tots, es podran fomentar esdeveniments i activitats que tornin la vida al centre del nostre poble.

També consideram important promocionar el nostre mercat municipal a la Planta Hotelera de Mallorca i a les empreses de creuers perquè venguin més estrangers a gaudir del nostre mercat i del nostre municipi.

6. S’hauria de millorar la recollida de fems? Com?

Sí, ja que actualment deixa molt a desitjar. Primerament, és crític fer una revisió del contracte amb l’empresa que gestiona el residus perquè s’adapti al creixement orgànic del municipi. No és el mateix recollir el fems de 8.000 habitants que dels casi 12.000 que som avui dia. També s’haurien de contemplar horaris específics per a bars i restaurants, ja que és il·lògic que hagin de treure els residus i deixar-los devora els clients que seuen a les taules exterior, donant lloc a un problema, no només d’imatge, sinó també de salubritat.

Un altre tema és que l’actual servei té tendència a no respectar el seu horari de recollida, i tampoc passa sempre per tots els carrers. Per això, també implementarem els mecanismes adequats per garantir que la recollida es dugui a terme correctamenti evitar que els campaners trobin el seu fems davant ca seva al dematí quan surten a fer feina.

7. L’antic convent dels Mínims fa anys i panys que no es fa servir per res. Sou partidaris de restaurar-lo i donar-li un ús? Quin?

La restauració depèn de molts de factors i som plenament conscients que seria bastant costosa, però consideram que és un lloc ideal on realitzar activitats culturals, i com a exemple ja tenim altres municipis, com Llucmajor.

8. Campos no disposa de polígon industrial, la qual cosa crea molts de problemes als empresaris que s’hi volen establir. Què proposau per solucionar aquest problema?

L’actual govern municipal ja està “treballant” per solucionar aquest problema, a quatre setmanes de les eleccions.

Naturalment, s’ha de donar una solució efectiva als empresaris, i no només posar un “parxe” per intentar no perdre vots. Nosaltres no prendrem cap mesura sense abans reunir-nos amb els empresaris per adoptar la millor solució. Qualsevol altra cosa no seria res més que vendre fum.

9. Falten llocs de lleure pels joves. Teniu cap proposta per posar-hi remei?

En primer lloc, volem ampliar l’horari d’accés a les instal·lacions públiques del camp d’esports municipal, durant tota la setmana. És totalment inacceptable que els nostres joves s’hagin de colar al camp d’esports per un forat a una reixa per poder jugar una estona a la pilota amb els seus amics.

Una altra iniciativa molt interessant és posar al a seva disposició un Casal de Joves, un lloc on els nostres adolescents puguin gaudir del seu temps lliure i que els ofereixi serveis, com d’orientació laboral, ajuda als estudis, tan necessaris a aquesta etapa de la seva vida.

10. La població campanera ha crescut molt, com ho voleu fer per adaptar els serveis municipals a aquest augment demogràfic?

Actualment el centre de salut del nostre municipi està totalment saturat i el seu personal no dona abast. Sol·licitarem la construcció d’un nou centre de salut que garanteixi un servei de qualitat amb uns temps d’espera raonables.

També, com hem fet esment a un dels punts anteriors, la brigada municipal tampoc té el personal suficient per dur a terme correctament les seves tasques, de manera que, comptant sempre amb la seva experiència i professionalitat, ampliarem la seva plantilla per ajustar-nos a la situació actual del poble.

Finalment, trobam que se li ha donat completament l’esquena a l’anell exterior del poble. Consideram fonamental acostar els esdeveniments i les activitats a aquests nous barris. Volem que ells també sentin que són part del poble i que puguin dir amb orgull “vivim a Campos”.

11. Quines polítiques voleu implementar per facilitat la integració als nouvinguts?

No podem ignorar que una part important de les persones que venen a viure al nostre municipi no sap xerrar mallorquí. És la nostra llengua i l’estimam amb tot el nostre cor, i és digne d’elogi que una persona externa faci l’esforç per aprendre-la. No obstant això, tampoc és correcte forçar ningú que ho faci, ni deixar-los de banda si no en saben. Per tant, també s’haurien d’oferir activitats en un format bilingüe. Ells també viuen a Campos, i tenen el mateix dret a gaudir del que organitza l’Ajuntament.

A més, consideram que la cartelleria i programes municipals haurien d’estar tant en mallorquí, com en castellà, anglès i alemany. Un clar exemple: el programa de la Fira de maig només està en mallorquí. Com podem esperar que els nouvinguts hi vulguin participar, si sols no poden entendre el que posa al programa?

12. Pots explicar en una frase perquè t’hauríem de votar?

Nosaltres, al contrari que altres partits que només ofereixen el mateix de sempre, som un equip de professionals, amb molta il·lusió i determinació, que ens hem vist obligats a entrar en la vida política del municipi, i que volem ser càrrecs públics per al poble, no càrregues públiques a costa dels campaners.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.