Entrevista a Jaume Adrover, de Sentit Comú a Campos – El Pi

Entrevista a Jaume Adrover, de Sentit Comú a Campos – El Pi

1. Quin balanç fas d’aquesta darrera legislatura?

Per a mi ha estat la primera, tot ha estat nou i sorprenent, però no tot per bé. He notat falta de transparència en relació a tenir informat el poble de què passa dins els plens (fer-los a les 8 h del matí, no facilita que hi hagi públic) en els quals falta nivell de debat entre les agrupacions. En definitiva, m’he trobat un equip de govern poc proactiu i molt estàtic, a vegades abusant de la seva majoria absoluta.

2. Un dels problemes més greus que té Campos en aquest moment és la pèrdua d’aigua. Quines accions voleu dur a terme per solucionar-lo?

Una llàstima que unes canalitzacions relativament modernes ja s’hagin de sanejar. Per una part, segons l’equip de govern, tenim un problema de comptadors (sobretot a sa Ràpita), i per altre el que hauríem de fer, és pitjar a les conselleries pertinents i que es comencin a reparar aquestes fuites i canvis de comptadors, i per descomptat ser més actius i vigilants amb el mal ús de l’aigua.

3. Quina solució plantejau per a la mobilitat a sa Ràpita?

El primer pas seria dissenyar unes rondes dissuasives (preferentment des de la rotonda del CNR, cap a sa Vinyola/ carretera dels presos) per alleugerir el trànsit rodat a primera línia. Després arreglar l’avinguda Miramar juntament amb el carril bici i posar uns horaris estiuencs pels vianants, preferentment als aproximadament 500 m on es concentren la majoria dels negocis d’enfront de la mar.

4. Quines altres propostes teniu per sa Ràpita i ses Covetes?

A sa Ràpita hem de ser conscients de la quantitat d’habitants que hi està tot l’any, per això dins el nostre programa tenim un punt molt important per dotar de serveis permanents, com a Policia Local, tramitacions bàsiques, informació turística, entre d’altres.

A ses Covetes, sens dubte, a condicionar el nostre pàrquing i demanar bus llançadora gratuït, no només pels que van a la platja, sinó també per poder facilitar que els negocis de restauració no tenguin manca de clients per la falta d’aparcament.

5. Quin pla teniu per revitalitzar el centre del poble?

Aquí tenim el punt, bandera del nostre programa, ens quedam enrere com a poble i estam aturats amb aquest tema. Hem de posar tots els mitjans possibles (sempre consultant als campaners) per embellir, facilitar i donar ajudes, per crear una zona amb horaris de prioritat per als vianants amb intenció de crear un ambient més familiar. Per molt guapo que sia físicament un poble, el que li dona vida és la gent. Aprofitar la plaça de Can Pere Ignasi, ara que la tenim ben arreglada. No pot ser que sense fer res, els negocis s’instaurin junts al centre, i tots sabem com funciona a altres pobles (Santanyí, Porreres, Llucmajor,…). Els vespres d’estiu, el centre de Campos fa llàstima. No és cosa de dos dies, però qualque dia s’ha de començar.

6. S’hauria de millorar la recollida de fems? Com?

En aquestes qüestions, esperem que el canvi de concessió a sa Ràpita, s’iguali amb el sistema de porta a porta de Campos, els punts d’aportació s’haurien d’implementar per sa Ràpita i sobretot augmentar l’horari dels punts verds, pensau que els caps de setmana és quan la gent té més temps de fer neteja.

7. S’hauria de millorar la recollida de fems? Com?

Crec que és un tema que els campaners agrairien. Per no anar més enfora, nosaltres demanam poder tenir un teatre-auditori municipal i si és possible un espai multifuncional a l’abast de totes les entitats campaneres per poder dur a terme les seves variades activitats.

8. Campos no disposa de poligon indústrial, la qual cosa crea molts de problemes als empresaris que s’hi volen establir. Què proposau per solucionar aquest problema?

Doncs senzill, regular! i fer les coses ben fetes i dintre de la llei, cercar solars que es puguin destinar a aquest ús. Ara mateix s’ha fet un “arreglo” d’un descontrol que teníem de fa estona als solars del carrer vell de ciutat, per sort s’han pogut evitar uns possibles inconvenients pels negocis allà establerts, però s’ha de posar fil a l’agulla i sense fer mal a ningú fer les coses ben fetes des d’un principi, regulades oficialment i donar seguretat a les empreses.

9. Falten llocs de lleure pels joves. Teniu cap proposta per posar-hi remei?

Dins el nostre decàleg, tenim el punt 5è on feim insistència per poder gaudir d’un parc municipal, amb espais verds adequat per passejar i amb zones d’esbarjo per als joves, totalment independent del camp d’esports.

10. La població campanera ha crescut molt, com ho voleu fer per adaptar els serveis municipals a aquest augment demogràfic?

A sa Ràpita tal vegada és allà on es nota més tot l’any, per això el nostre punt 7è abans explicat. A Campos fa falta dotació a la zona sud-est (entrada des de Santanyí-Sa Colònia), en qüestió d’aparcaments dissuasius (punt 4t de SCC), fer força per augmentar el nombre de policies locals a l’exterior i sobretot recuperar el pacte que vaig fer amb el regidor de la policia local referent a la “policia de proximitat”.

11. Fomentar activitats per aconseguir un Campos més solidari, en què els grans i petits contribueixin a ajudar als més necessitats i a les persones nouvingudes.

Transparència i comunicació en la població en general. No haver d’anar al BOIB a cercar el que l’ajuntament ha aprovat, sinó publicar per xarxes de manera oficial i clara, tots els canvis i possibilitats del que pot gaudir un campaner. Estar al corrent o tenir un funcionari que dediqui part de la seva feina a estar al dia de possibles ajudes i subvencions que es poden demanar, sia el que sia el color polític que tinguem tant al Consell com al Govern.

12. Pots explicar en una frase perquè t’hauríem de votar?

Un polític ha de ser conscient de per qui fa feina. En l’àmbit local els colors polítics s’han de difuminar. Si una cosa està ben feta i és bona per a la majoria, tant fa d’on vengui (dreta, esquerra, blau, vermell etc), el “sentit comú” ens diu que ens hem d’entendre pel benefici dels campaners.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.