Entrevista a Anabel Riveras, de Més per Mallorca

Entrevista a Anabel Riveras, de Més per Mallorca

1. Quin balanç fas d’aquesta darrera legislatura?

Ha estat una legislatura difícil, per mor de la pandèmia. Però també ha estat una legislatura de molt immobilisme. La majoria absoluta del PP ha frenat la majoria de les nostres propostes, quasi 50 mocions presentades per millorar la vida dels campaners i campaneres que el PP i el seu rodet de majoria absoluta han estant rebutjant.

2. Un dels problemes més greus que té Campos en aquest moment és la pèrdua

d’aigua. Quines accions voleu dur a terme per solucionar-lo?

Sempre que hem denunciat a plenari que som el poble de Mallorca amb més pèrdues d’aigua, se’ns ha respost des d’equip de govern, que és un problema de comptadors vells. Nosaltres pensam que manca inversió i planificació per resoldre aquest gravíssim problema que patim. A més, amb el canvi climàtic, s’accelera la sequera i l’aigua s’està convertint en un bé escàs. Cal que enfoquem aquest tema com a prioritari a l’agenda de feina.

3. Quina solució plantejau per a la mobilitat a sa Ràpita?

Estam al costat de l’Associació Protegim Sa Ràpita i al costat dels rapiters i rapiteres que han presentat al·legacions al PMUS que ha proposat l’equip de govern. Sa Ràpita no és un nucli turístic, és un nucli residencial que ha de preservar la seva tranquil·litat i forma de vida. Cal pacificar la primer línia de mar i cal estudiar alternatives de mobilitat apostant per transport públic, bicicletes, etc.

Però el que cal fer, és parlar amb els rapiters i rapiteres per conèixer les seves necessitats.

4. Quines altres propostes teniu per sa Ràpita i ses Covetes?

Sa Ràpita i ses Covetes sempre han estat abandonades per l’equip de govern i així ho hem denunciat públicament. Fa poc, vam estar parlant amb els veïnats per conèixer de primera ma les seves necessitats i tenim clar que volen, més presencia de la policia local, una escoleta de 0-3, control més exhaustiu del límit de la velocitat a tot el nucli urbà, un local social per a activitats, arreglar la pista d’esports, més arbres i zones ombra per als infants, millorar la neteja, més actes culturals, millorar la pressió de l’aigua i banys exteriors al camp d’esports. I molt més.

5. Quin pla teniu per revitalitzar el centre del poble?

Quan es va fer la reforma del centre, es va apostar per un híbrid entre cotxes i un sol carril sense aparcaments, això no era la solució. Cal pacificar el centre del poble i embellir-lo. A més, potenciar el comerç i l’hostaleria per tal que la vida comercial torni al centre del poble. Per això, cal també revitalitzar el mercat dels dijous i dissabtes i dissenyar rutes a peu per tal que els visitants puguin conèixer les riqueses de les nostres façanes històriques.

6. S’hauria de millorar la recollida de fems? Com?

Mai hem criticat en aquests anys la recollida selectiva de fems, malgrat les moltes queixes de mal servei que s’han produït. Creiem que la recollida selectiva era necessària i entenem que sempre hi ha un marge d’error en la seva implementació.

Esperem que les deficiències es vagin arreglant. Segurament, no està ben resolt el

fora vila i sa Ràpita i cal fer accions en aquest sentit.

7. L’antic convent dels Mínims fa anys i panys que no es fa servir per res? Sou partidaris de restaurar-lo i donar-li un ús? Quin?

En parlar del convent del Mínims hem de tenir en compte que es tracta d’un edifici deixat de la mà de Déu i és un miracle que no s’hagi esbucat. Des de sempre havia estat un dels nostres projectes estrella per a dinamitzar el centre del poble i això ara és més necessari que mai. Quan tinguérem l’oportunitat iniciàrem el camí amb Patrimoni, per a la seva rehabilitació. Un projecte, aquest, molt ambiciós i que s’havia de finançar de l’1% cultural. Tot això va quedat en l’oblit i ara, després de 12 anys de no fer-hi res, s’ha de garantir que no se segueixi deteriorant com a punt de partida de posteriors intervencions. Les seves possibilitats són moltíssimes, ja que és un element bàsic d’aquest gran espai obert al centre de la vila que sempre hem somiat. Esperem ser-hi a temps.

8. Campos no disposa de polígon industrial, la qual cosa crea molts de problemes als empresaris que s’hi volen establir. Què proposau per solucionar aquest problema?

El que Campos necessita d’una vegada per a totes, és disposar d’un PLA GENERAL I PLA D’ORDENACIO definitiu. Això és el que venim demanant des de fa anys.

9. Falten llocs de lleure pels joves. Teniu cap proposta per posar-hi remei?

Un dels grans mals de Campos és la inexistència de cap proposta pels joves. Nosaltres podríem proposar moltes coses, la creació d’un Ateneu, un local per a ells, activitats especifiques, però al final el que cal fer, és escoltar-los a ells, saber què pensen, què necessiten i actuar. Els joves de Campos, no tenen RES al nostre poble pensat per a ells i això és una gran anomalia.

10. La població campanera ha crescut molt, com ho voleu fer per adaptar els serveis

municipals a aquest augment demogràfic?

Efectivament Campos ha crescut molt i tenim moltes persones amb situacions difícils.

Hem de fer feina de manera coordinada amb el tercer sector, ser molt curosos amb el Reglament d’ajudes econòmiques i tenir uns serveis assistencials dimensionats, per a això cal que les ràtios de tècnics/serveis socials estiguin actualitzades. També és molt important que la targeta moneder per als productes peribles, funcioni perfectament.

11. Quines polítiques voleu implementar per facilitat la integració als nouvinguts?

Campos ha crescut molt darrerament, actualment ja som un poble multicultural. Hi ha

campaners que tenen com a llengua materna l’alemany, l’amazigh, l’àrab, el quetxua, l’anglès i altres. Una realitat que no s’està tractant de cap manera. Moltes comunitats s’estan tancant en elles mateixes i això és un error greu. Tots som campaners campaneres, independentment d’on hem nascut. Vivim aquí i estimam el nostre poble.

Cal que ens coneguem més, cal que coneguem les nostres històries personals, els nostres costums, la nostra gastronomia, l’aprenentatge de l’idioma català per part de nouvinguts també és una forma d’integració. Potenciem des del nostre ajuntament cursos als nouvinguts. El mercat municipal pot ser un bon lloc de coneixement entre tots a través de mostres gastronòmiques, de trobades. Hi ha molta feina a fer i cal fer ho ja per evitar la creació de compartiments estancs.

12. Pots explicar en una frase per què t’hauríem de votar?

Tothom diu que a Campos les coses no canvien, que no importa anar a votar perquè

sempre governen els mateixos. Aquests quatre anys d’oposició activa, propositiva i

d’accions, hem demostrat que UN ALTRE CAMPOS ÉS POSSIBLE.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.