L’Art Nit campaner es coverteix en un concurs

L’Art Nit campaner es coverteix en un concurs

La desena edicició de l’Art Nit de Campos ha suposat reconvertir-ne el format. L’Art Nit es renova i adopta la forma de concurs amb el piscoldèlic nom de AN2ILO 2021. Es tracta d’un concurs que valora la intervenció artística sobre unes antigues sitges de gra localitzades en un antic magatzem de pinsos.
El concurs ha compotat amb la participació de més de seixanta artistes i grups d’artistes de totes les disciplines . Un jurat professional hae scollit les tres millors. El jurat ha estat format per: Pilar Rubí (periodista cultural, comissaria i docent), David Campaner (artista i coordinador d’esdeveniments culturals) i Tomeu Simonet (artista, galerista i gestor cultural).
Les tres propostes guanyadores són:
Sitja 01 Colectivo VaBa D-SILO 1, Device – Sensitive, Introspective, Logistic, Observatory La escucha / L’escolta.
Sitja 02 JM.YES Contexto agrícola #2
Sitja 03 Xavi Muñoz NUTRIRE.
Durant el matí del 30 de juliol s’instal·laran les tres sitges al centre del municipi on es podran visitar durant uns quants mesos.
El Colectivo VaBa està format per Diego G. i Alberto Diez, artistes investigadors, cofundadors del col·lectiu KGG i que formen part de l’associació cultural INKUBART. Per ANSILO 2021, posen en joc les seves pròpies investigacions artístiques que tenen a veure amb els processos urbanístics i polítics en el món capitalista i que es creuen amb les practiques de la subalternitat i espais urbans.
L’obra de JM.YES sorgeix d’un llenguatge abstracte basat en formes geomètriques senzilles i identificables, quasi sempre tangents entre sí. És comú que l’origen de les composicions estigui inspirat en caràcters i paraules, però aquesta vegada ha volgut jugar amb el suport que es disposa. Les sitges serveixen per emmagatzemar material procedent dels cultius de la terra; i per això ha volgut representar formes que recorden les plantes i en transmeten el creixement sobre una base de gra o terra acaramullada. La paleta utilitzada també és part d’aquesta metàfora i fa referencia als colors del context agrícola. L’acabat de la intervenció respon a un interès sobre el llenguatge pictòric, més enllà del desenvolupament a través de la forma. La combinació del rodet, pinzell i aerosol, resulta una successió de gests i acabats que connecten amb un estil de pintura més expressiu en el qual, en acostar-s’hi, es poden llegir multitud de textures i detalls.
El projecte Nutrire , de Xavier Muñoz, fa referència a la paraula en llatí corresponent al verb nodrir i la relaciona amb la terra i el cereal que hi creix, un cereal que es converteix en gra i que després és conservat dins la sitja. Es tracta d’un homenatge a la mare terra i en paral·lel a les mares de Campos. En aquesta intervenció hi han participat seixanta mares campaneres de totes les edats amb el motlle dels seus pits, que han quedat reproduïts per tota la sitja.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.