Un mural reivindica el paper dels pol·linitzadors a l’IES Damià Huguet

Un mural reivindica el paper dels pol·linitzadors a l’IES Damià Huguet

A partir d’una iniciativa de la professora Doralize Souza, un grup d’alumnes, professors, i fins i tot, personal no docent, de l’institut Damià Huguet, a finals del curs passat varen fer un mural sobre les abelles a l’entrada del centre.
Na Doralice, a més a més de professora d’Educació Plàstica, és pintora i l’any anterior va dirigir la confecció d’un mural col·laboratiu de 100 m2, amb els alumnes i professors d’una escola de l’Índia que ajuda als joves a integrar-se al món laboral, a petició de la Fundació Vicenç Ferrer.
El segon mural cooperatiu que el va fer va el setembre del 2020, tot just quan va començar a imparitir classe a Campos. La Fundació Vicente Ferrer la va convidar a fer un mural cooperatiu, juntament amb quatre artistes mallorquins més, al Festival Cultura Inquieta de Madrid i va escollir el tema de les abelles, per tot allò que representen: la vocació i el servei desinteressat per la seva comunitat, un exemple inigualable en aconseguir grans fites perquè els seus processos productius són sistemàtics i la cooperació és la base de la seva estructura social.
A m,és, els problemes que afecten les abelles i altres insectes pol·linitzadors suposen una important amenaça per a l’alimentació mundial. Podeu veure-ho en aquest enllaç.
En veure l’èxit que varen tenir a Madrid i que enguany es va declarar l’any internacional dels pol·linitzadors, per donar a conèixer la seva importància varen convidar na Doralice a participar a una exposició col·lectiva anomenada POL·LINITZADORS que va ser exposada a l’edifici La Riera de la UIB. Més informació d’aquesta exposició en aquest enllaç.
Aquesta experiència la va incentivar per fer un mural a l’IES Damià Huguet.
Dit i fet, es va posar mans a l’obra i avui aquest mural que parla de la necessitat de col·laboració i cooperació en la societat i de l’insecte més important de qualsevol ecosistema, l’abella, figura a l’entrada de l’institut.
Els participants han après coordinació, paciència, treball en equip i juntar-se amb professors i alumnes d’altres classes, tots al mateix nivell.
Na Doralice ens confessa que «he passat molt de gust amb aquest mural, he rigut i he conegut millor els alumnes i professors i puc dir amb un gran somriure que el meu pas per l’IES Damià Huguet ha estat un regal».
Més informació a l’edició en paper.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.