L’assemblea de docents de l’IES Damià Huguet redacta un manifest de suport amb La Salle

L’assemblea de docents de l’IES Damià Huguet redacta un manifest de suport amb La Salle

L’assemblea de docents de l’IES Damià Huguet ens ha fet arribar aquest manifest que han redactat en suport al col·legi La Salle, després de la polèmica que hi va haver el mes passat. A continuació teniu el comunicat íntegre:

“Davant els fets ocorreguts al Col·legi La Salle en els quals uns alumnes de batxillerat varen ser expulsats per no voler complir les normes del centre, els professors següents del claustre de l’IES Damià Huguet volem manifestar la nostra total solidaritat amb la professora que ha estat víctima d’insults i atacs a les xarxes socias i als mitjans de comunicació.
D’ençà que ha començat el Mundial de Futbol, tots els docents, en qualque moment, hem hagut de prendre qualque mesura per impedir que interferesqui en les nostres classes. Des de cridar l’atenció d’alumnes que comenten el partit del dia abans en lloc de realitzar les activitats encomanades, fins a haver de requisar algun mòbil que es feia servir per mirar un partit en horari escolar.
Aquest és l’autèntic problema. Hom no va a un centre escolar per mirar o comentar el futbol, sinó per aprendre.
Dins aquest context, fer retirar la bandera s’ha d’entendre només com una mesura per centrar l’atenció dels alumnes en la classe en lloc de en el futbol i no com una decisió política, com ens ha volgut fer creure segons qui. I això no és més que una manipulació i un intent d’aprofitar políticament un fet estrictament educatiu. Posar-se al costat dels alumnes en comptes del de la professora i del centre és, en el millor dels casos, posar-se a favor de la banalització de l’educació, és donar més valor a l’espectacle que a l’aprenentatge. I en el pitjor, acceptar que tot s’hi val a l’hora de cercar la rendibilitat política.
I més trist és encara la persecució i els insults que s’han vessat sobre la professora en qüestió tant als mitjans de comunicació com a les xarxes socials. És intolerable que l’insultin i l’amenacin, fins i tot que amenacin la seva família.
Per tot això, els professors següents del claustre de l’IES Damià Huguet, ens solidaritzam amb la professora i el col·legi en la seva actuació i condemnam amb fermesa tota la persecució a la qual ha estat sotmesa.”

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.