S’acaba de lliurar el projecte de construcció de la nova escola de Campos

S’acaba de lliurar el projecte de construcció de la nova escola de Campos

Ja s’ha lliurat per part de la Conselleria d’Educació el projecte del nou centre via telemàtica i ara s’està a l’espera que l’Ajuntament doni la llicència i se’n puguin començar les obres.

La nova escola tendrà tres plantes, amplis patis i serà respectuosa amb el patrimoni local
Es tracta d’un centre molt demandat per la comunitat educativa del municipi i que suposarà una inversió de 6,9 milions d’euros.

La Conselleria d’Educació i Formació Professional, mitjançant la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), acaba de lliurar de forma telemàtica a l’Ajuntament de Campos el projecte definitiu del nou centre d’infantil i primària del municipi.

El nou CEIP comptarà amb 6 aules per a educació infantil i 12 per a educació primària i tendrà una capacitat per a 450 alumnes. Estructurat en tres plantes, suposarà una inversió de 6,9 milions d’euros i la construcció d’aquest nou centre donarà resposta a les necessitats educatives del municipi. 
El termini d’execució, una vegada iniciades les obres, serà de 15 mesos.  

Una nova escola per donar resposta a les necessitats d’escolarització del municipi
Amb un pressupost de 6,9 milions d’euros, el nou centre disposarà de tres plantes, amb 6 aules per a infantil i 12 per a primària. Amb capacitat per a 450 alumnes, tendrà amplis patis i es mantendran els elements patrimonials que té el solar: una casa tradicional i un molí.

Cal remarcar que al seu redactat inicial es va comptar amb les aportacions de la comunitat educativa, unes aportacions que es troben incorporades al projecte i que varen propiciar una nova distribució. Així, es va reubicar el gimnàs, de manera que tot el conjunt queda més integrat i això afavoreix la comunicació fluida entre els espais i permet l’ampliació de les zones de patis i de lleure.

El centre es construirà amb els paràmetres de sostenibilitat ecoambiental que marca la normativa de l’IBISEC i, a més, comptarà amb parets mòbils que permetran el reagrupament de les aules segons les necessitats pedagògiques del centre. El nou centre està pensat per acollir 450 alumnes i el projecte preveu la possibilitat de futures ampliacions.

Una vegada lliurat el projecte definitiu, l’Ajuntament ha de donar la llicència per poder treure a licitació el projecte i iniciar les obres de construcció del nou centre. 

Aquesta obra és una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023) per a les Illes Balears, que pretén respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.