ANAM A CERCAR BOLETS. DISSABTE DIA 30 D’OCTUBRE.

SORTIDA MICOLÒGICA

INICIACIÓ A LA MICOLOGIA (Zona de Lluc)

Material a dur: paner, ganiveta i ganes d’aprendre

Aquest dissabte 30 d’octubre l’Obra Cultural de Campos ha organitzat una sortida d’»Iniciació a la micologia» per endinsar-nos en el món dels bolets a càrrec del micòfil i boletaire, Andreu Mas.

Ara és la millor temporada per a la majoria de bolets, després de les pluges i acompanyant la baixada de temperatures. Tots sabem que alguns bolets són menges delicioses però en canvi, d’altres, poden produir greus trastorns digestius o, fins i tot, la mort.

Per conèixer-los «in situ» anirem a la zona de Lluc on en podrem trobar més i pensau a dur paner, ganiveta i ganes d’aprendre.

Just a Mallorca hi ha identificades unes 1500 espècies diferents de bolets, de les quals n’hi ha unes 300 de més comunes. En aquesta sortida ens conformaríem si poguéssim trobar i conèixer algunes de comestibles i de bona qualitat com són la múrgola, l’orella de gat,  les tòfones, la llengua de bou, el rossinyol, el camagroc, la trompeta de la mort, el peu de rata, la llenega, el carlet, la gírgola, el cama-sec, el  fredolic, el moixernó, el xampinyó, l’apagallums, l’ou de reig, el pinetell, el rovelló, el cep, el mataparent, el molleric i el rossinyol.

Tots els interessats es poden apuntar al telf 606796100 (Jaume) i partiran de la Plaça de l’Estació de Campos a les 9 hores i la tornada està prevista devers les 14 hores. Es faran cotxades. Es demana puntualitat.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.