Campos creatiu presenta una proposta d’acció

Campos creatiu presenta una proposta d’acció

El grup Campos Creatiu / Mallorca creativa, ens ha demanat de publicar aquest comunicat que dirigeix a tota la societat campanera.

 

CAMPOS CREACTIU/MALLORCA CREACTIVA us presenta una PROPOSTA D’ACCIÓ a escala municipal, i amb relació a la situació que, en aixecar-se l’actual estat d’alarma, ens espera a tota la societat,

És un fet que no coneixem les motivacions reals que el 14 de març d’enguany varen dur al Gobierno central a declarar un estat d’alarma d’aquesta magnitud. Per una altra banda, n’hi ha per perdre l’oremus si hem de fer cas a les diferents versions de la causa o causes d’aquesta situació que ens donen les ràdios lliures o les manifestacions a títol individual al Facebook. El seu denominador comú és el de dedicar-se a criticar, a protestar,a carregar la culpa als governants o fer interpretacions de tot color sobre les causes reals d’aquesta situació, tot això, però, sense aportar dades contrastables sobre les versions que donen (dades que comprenem que és molt difícil d’obtenir amb garantia d’autenticitat). I per si no n’hi hagués prou, la informació oficial sobre aquesta situació ha creat un estat d’ànim molt negatiu, sobretot degut a les portades i informatius de tots els mitjans de comunicació. Aquesta sobresaturació d’informacions de tota casta i color ha creat dins tot l’Estat un panorama d’angoixa i desconcert.
UN ALTRE FET PREOCUPANT ÉS QUE, PER PART DE CAP SECTOR SOCIAL ENCARA NO S’HA ELABORAT CAP PROPOSTA PER PARAR EL COP SOCIAL I ECONÒMIC QUE S’ESPERA DURANT ELS PRÒXIMS ANYS.
El resultat de tot plegat és que, actualment, som una societat totalment desorientada, amb por al futur immediat i desanimada. ÉS PER TOT AIXÒ QUE CAMPOS CREACTIU/MALLORCA CREACTIVA PRESENTA AQUESTA INICIATIVA, AMB LA CONVICCIÓ QUE ÉS TOTALMENT NECESSÀRIA. Esperam que la lectura d’aquesta proposta us animi a afrontar les pròximes setmanes amb més optimisme i calma, i a la vegada a col·laborar en aquest projecte dirigit al bé comú.
Segons un comunicat emès el 30 de març per part del CES (CONSELL ECONÒMIC I SOCIAL de les Illes Balears i Pitiüses, integrat pel nostre Govern, els sindicats i les patronals ), aquest organisme preveu, com a mínim durant un parell d’anys, la recessió econòmica més gran de la història de la nostra Comunitat. Segons el CES, la returada de l’activitat empresarial, que ja és un fet observable, pot suposar que el 2020 es tanqui amb una caiguda del Producte Interior Brut (PIB), que pot anar del 3,7% segons la visió més optimista, al 9,7 % en el pitjor dels casos (MÉS DEL DOBLE de la caiguda del 2008, quan es va iniciar la darrera crisi).
Segons l’escenari més pessimista contemplat pel Consell Econòmic i Social de les Balears, l’abast de la baixada de l’activitat turística, el principal motor de la nostra economia, podria ser del 90%. El comunicat aporta també aquest comentari, en principi i en teoria, molt positiu: l’impacte d’aquesta crisi pot ser molt menor si el Govern Balear aplica les mesures anunciades; però les preguntes són: té el nostre Govern prou recursos econòmics per a aplicar aquestes mesures? Podem esperar-les del Gobierno central?
Anem al gra, deixem la palla a un costat i posem fil a l’agulla: vos heu imaginat en qualque moment què podria fer la gent de Campos per contrarestar aquestes perspectives tan preocupants? El grup que, amb tota la bona fe del món, hem redactat aquesta proposta fa allò que les nostres consciències ens demanen, i en conseqüència la presentam a tot el poble.
A Campos hi vivim a prop de dotze mil persones, i això representa un immens potencial intel·lectual i creatiu, un fet que hauríem de considerar molt important. Per això

CAMPOS CREACTIU/MALLORCA CREACTIVA proposa aquestes dues accions per començar a treballar-hi amb caràcter immediat:
1) Que a partir d’avui mateix ( dia 2 d’abril) TOTHOM QUI VULGUI APORTI IDEES, SUGGERIMENTS, COMENTARIS, CONSELLS, ETC. QUE IMAGINEU QUE PODRIEN SERVIR AL NOSTRE POBLE PER REDUIR L’IMMINENT COP ECONÒMIC I SOCIAL QUE ES VEU VENIR.
Provisionalment, i fins que no s’hagi format un equip humà més nombrós, podeu fer arribar les vostres idees a aquesta adreça de correu joanadmas@gmail.com. Entre aquestes propostes vostres, hauríeu de donar molta d’importància a de quina forma pensau que el nostre poble s’ha d’organitzar, tant a partir d’ara mateix, com en el moment que s’aixequi l’estat d’alarma. Qualsevol aportació pot esser importantíssima, no poseu límits a la vostra imaginació, encara que les idees que tengueu us puguin semblar irrealitzables. L’objectiu final d’aquesta proposta és tenir llest UN FULL DE RUTA D’ACTUACIONS A ESCALA LOCAL, i poder-lo posar en pràctica tot d’una que ens puguem moure lliurement. Al mateix temps que aportau les vostres idees, per favor escampau aquesta proposta entre els vostres familiars, amics i coneguts!!
2) Simultàniament a les vostres aportacions, s’haurà de crear un grup de voluntaris amb bons coneixements informàtics, per tal d’organitzar tota aquella estructura informàtica necessària per fer possible, en pocs dies, una intercomunicació fàcil entre tots els participants en aquesta iniciativa. Demanam als possibles voluntaris que es posin en contacte com més aviat millor amb nosaltres (joanadmas@gmail.com).
Us podem garantir que estam carregats de bones intencions i que també estam convençuts que aquesta proposta pot donar uns resultats espectaculars pel bé comú de tot el nostre poble. Hem d’entendre que possiblement ningú vendrà a treuren´s les nostres castanyes del foc, i que si volem millorar la situació social i econòmica que ens espera, tots hi hem de col·laborar en la mesura de les nostres possibilitats. Repetim que aquest escrit és una proposta oberta i que, n’estam segurs, la podem millorar entre tots.
DE MOMENT, QUASI TOTHOM DISPOSA DE MOLT DE TEMPS LLIURE PER DEDICAR A APORTAR IDEES O DIFONDRE EL PROJECTE ENTRE ELS VOSTRES CONTACTES. APROFITEM-LO!! EL FUTUR IMMEDIAT DE TOTHOM, GRANS I PETITS, ESTÀ EN LES NOSTRES MANS, I ARA MÉS QUE MAI!!
MOLTES GRÀCIES EN NOM DE CAMPOS!
CAMPOS CREACTIU/MALLORCA CREACTIVA

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.