CONFERÈNCIA “MÀGIA, BRUIXERIA I SUPERSTICIONS A LA PAGESIA DE MALLORCA”

 

L’Obra Cultural de Campos, en el marc de les Fires d’octubre, ha preparat per dimarts, 22 d’octubre a les 20 hores una conferència sobre “MÀGIA, BRUIXERIA I SUPERSTICIONS A LA PAGESIA DE MALLORCA” a càrrec de Rafel Perelló Bosch.

Rafel Perelló Bosch va néixer a Manacor, l’any 1.963. És músic de jazz, pintor i investigador autodidacta de la cultura popular.

El seu treball com a investigador de les tradicions i costums esvaïts, sobretot referits a la primera meitat del segle XX, es basa en les entrevistes que efectua a persones d’avançada edat de tots els municipis de Mallorca, on es parla de tota casta de qüestions, tant dels costums socials com del rituals de l’església, treballs de la pagesia, de la pesca, del coneixement del medi o bé d’aspectes poc conrats com són la bruixeria, les supersticions, els tabús o la màgia a la cultura popular mallorquina.

Dimarts que ve, dia 22 d’octubre, a les 20h., a la seu de l’Obra Cultural de Campos (carrer Bisbe Tallades, 6-carrer Estret) parlarà d’un dels aspectes més desconeguts de la cultura tradicional de Mallorca del segle XX que ha recollit de viva veu els darrers anys: el món màgic, és a dir, la bruixeria, les formes d’encisar, el mal bocí, les persones amb poders curatius, les creences i pràctiques màgiques referides a la meteorologia, els animals, les plantes, la mort, el dia divendres, les formes inversemblants de curar fics, uixols, mal de cap, mossegades de ca, cremades, etc.

Una xerrada que farà conèixer moltes de les supersticions de la pagesia mallorquina a la vegada que es podrà contribuir a enriquir la conferència amb els dubtes o aportacions sobre la temàtica dels participants.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.