EL CUINER MIQUEL CALENT ENS PRESENTARÀ EL SEU DARRER LLIBRE AQUESTES FESTES JUNTAMENT AMB EN MIQUEL SBERT

EL CUINER MIQUEL CALENT ENS PRESENTARÀ EL SEU DARRER LLIBRE AQUESTES FESTES JUNTAMENT AMB EN MIQUEL SBERT

Aguiar amb el Cançoner tradicional de Mallorca és el llibre del cuiner campaner Miquel Calent i de l’escriptor Miquel Sbert que l’Obra Cultural presentarà a Campos dilluns dia 7 d’agost, dins el marc de les Festes de la Mare de Déu d’agost, a l’Auditòrium de Campos a les 21:00.

A la darrera revista Ressò en Joan Pomar ja parlava del llibre i donam una petita mostra del que escrivia: “El volum de 250 pàgines conté fotos en color de les receptes que el mestre cuiner campaner ens explica. I així hi trobam plats tan suggerents com: Porc negre amb ensaïmada, Rostit humit amb aguiat Pep, Sopes amb figues, Arròs groc de camallot, Raoles de manegot, Fesols de la reina i del missatge, Arròs amb tomàtiga i pebre vermell, Pasteló de formatge i arengada, Fideus de vídua o Coca de garrova amb confitura d’ametlla i brossat, entre d’altres.

Un element que no hi pot mancar, sens dubte, ja que el títol del llibre ens ho anuncia ben aviat, són les diferents i múltiples cançons que s’hi transcriuen. Totes elles, però, que tenguin qualque nexe d’unió amb la cuina i amb els seus ingredients. Aguiar amb el Cançoner…, ens mostra estrofes ben coents, ja que els plats a més d’un bon xup-xup, han de tenir alegria. I aquesta, que ens parla d’una fruita de tardor en pot ser un exemple adient: Diràs a sa meva amor / que vénga prest demà vespre, / perquè tenc sa meva nespla / que rebenta de picor//. O aquesta altra, que ens dibuixa bona part del que ens ofrena la matança del porc: Botifarrons, sobrassades, / devora es foc menjarem, / i es saïm l’estojarem / per a Pasco fer panades//.”

Aquesta presentació serà una bona ocasió per conèixer de primera mà totes aquestes receptes i cançons.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.