QUINS PROBLEMES HI HA PER A LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESCOLA?

QUINS PROBLEMES HI HA PER A LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESCOLA?

Avui matí hem llegit al diari Última Hora la informació que a continuació reproduïm i que ens ha duit a fer-nos un seguit de preguntes que just abaix exposam. La notícia diu exactament així:
“L’ajuntament de Campos haurà de cobrar 300.000 euros o 180.000 euros. Aquí està enrocada la cessió del solar de l’Ibavi, devora el molí d’en Majora, a l’ajuntament per procedir a la construcció de la nova escola d’infantil i primària que urgeix al municipi
La pròxima setmana s’ha de celebrar una reunió entre l’ajuntament de Campos i l’IBAVI per intentar resoldre el problema. Segons va assenyalar el batle de Campos, S. Sagreras, “lbavi ha de resoldre la dotació de serveis de la urbanització adjunta al solar previst per a la construcció de l’escola i, a més, existeix un tema de compensacions, que per resumir a arrodonint les xifres, es basa que l’ajuntament de Campos havia de percebre la quantitat de 300.000 euros i, ara, a causa de la nova llei, el Consistori ha de pagar al voltant de 180.000 euros”
Aquí rau el conflicte que no deixa desencallar la doble cessió del solar, primer de l’Ibavi a l’ajuntament i, després d’aquesta, una altra vegada, al Govern, a la Conselleria d’Educació. Segons Sagreras, l’ajuntament no ha de pagar aquests 180.000 euros, ja que es tracta d’una llei posterior al conveni firmat entre l’Ibavi i l’ajuntament. “Creim que jurídicament ho podem defensar” per tant, si la propera setmana no hi ha un acord o principi d’enteniment, el consistori campaner no dubtarà defensar la situació als jutjats”.

Després d’aquesta lectura que hem fet al diari, feim les següents preguntes:
– Per què l’ajuntament no havia dit res d’aquest problema econòmic fins ara? Va tenir oportunitats al plenari celebrat el mes de novembre, on es va parlar de l’escola, també ho hagués pogut dir al debat que vàrem fer a l’escola i no varen dir res.conseller educació i lo batle
– És conscient l’ajuntament que aquest problema econòmic deriva d’un canvi de llei del seu partit (PP) al 2014 i d’un canvi de normes subsidiàries de l’anterior equip de govern PP-+Acció?
– Per què justament ara que apareix un altre solar, es fan públics els problemes econòmics?
– Per què si el canvi de llei és del 2014, no varen negociar amb l’anterior IBAVI que era del seu color polític i s’ha esperat 2 anys a començar a negociar?
– Per què l’ajuntament amenaça tan ràpidament anar als jutjats i fer impossible així que l’escola se comenci ja al solar de la residència?
– Què té previst fer l’ajuntament amb aquest solar si fan l’escola pública a l’altre solar fora del poble al costat de l’institut?
– Se solucionaran misteriosament després els problemes i se farà una escola concertada al solar del costat de la residència? com va proposar el Pi al ple de novembre?

Els pares i mares del Ceip Joan Veny i Clar de Campos volem l’escola nova ja! i volem l’escola dins el poble, al solar on hi ha estat projectada des de fa 7 anys, volem dur els nostres fills a escola a peu o en bici o amb els padrins o que puguin anar ells tot sols a escola. Per un poble viu, pel petit comerç, escola dins el poble ja!

Sobre L'autor

Articles relacionats

2 Coementaris

  1. Antoni Quart

    els politics estan per servir els pobles i fer feina per a la seva millora , en casos com aquest el senyor batlle de Campos esta enganant i mentint al seu propi poble , no es que estracti d’una interpretacio diferent o conceptes que no son iguals , una mentida es una mentida i el nostre batlle es un mentider.

    Reply

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.