Serà aquesta imatge de la foto la nova ubicació de la futura escola pública de primària? Demà, dissabte a les 11’30, taula rodona sobre el tema al col.legi Joan Veny i Clar

Les necessitats dels centres d’ensenyament de Campos
Serà aquesta imatge de la foto la nova ubicació de la futura escola pública de primària?
Demà, dissabte a les 11’30, taula rodona sobre el tema al col.legi Joan Veny i Clar

DSC06223

No hi ha dubte que una de les principals prioritats que hauria de tenir qualsevol govern, sigui de nivell insular o local, és la de cobrir totes les necessitats en matèria educativa i per ser així, el primer que s’ha de tenir és la infraestructura adequada, és a dir, edificis en condicions en el cas que ja es tenguin o la construcció de nous, si és que en fan falta. Aquest és el cas de Campos.
Per sort, les associacions de pares i mares tant del centre concertat com del centre públic duen la doma en aquestes reivindicacions, són els que esperonegen de bon de veres les administracions davant la laxitud d’aquestes. Si parlam del centre concertat pareix que hi haurà una cessió per part de l’ajuntament del pati de l’antiga OJE per poder ampliar el centre que correria a càrrec del Bisbat que és el propietari del centre. En canvi, si parlam del centre públic la qüestió és més problemàtica perquè es tracta de crear un nou centre i encara no està clara la seva ubicació.
El passat dimarts 20 d’octubre es concentraren davant el CEIP Joan Veny i Clar per tornar a reclamar la nova escola que la Conselleria d’Educació prometé el 2008. La situació actual és d’extrema massificació ja que en un centre capacitat per acollir 400 alumnes, n’hi ha 663 de matriculats, convertint-se així en l’escola més poblada de totes les Balears. El centre, que funciona des del curs 1935-36, té el pati envaït per aules prefabricades, la sala de professors ha deixat d’existir com a tal i s’ha hagut de convertir en aula, no es poden realitzar desdoblaments per manca d’espai; els dies de pluja, s’ha de fer l’esbarjo a l’aula d’informàtica; el departament d’orientació no té cap aula per oferir el suport de PT, AL i AD…
Per tot això, la plataforma “A Campos volem escola nova ja!” insta l’Ajuntament de Campos i la Conselleria d’Educació que assumeixin el paper que els pertoca, i iniciïn de manera immediata per la gravetat de la situació les obres del nou centre al solar que hi ha reservat per a tal finalitat. Tot i que pareix que ara també es plantegen altres solars que també podrien servir per a tal finalitat com és l’espai que existeix entre l’IES Damià Huguet i el pavelló. Ara bé, els interrogants entorn de la nova possible ubicació també són múltiples: s’hauria de tornar començar el procés de tramitació de la nova escola? Quin temps seria necessari per poder començar ja les obres? Quant de temps més hi hauria d’haver barracons a l’escola Joan Veny per poder acollir tots els nins? No pareix raó suficient per no començar l’escola dir que el solar està ubicat a un eco-centre. És que a un ecocentre no hi pot haver-hi una escola? Massa preguntes per a una necessitat urgent com és que els nostres infants estiguin en unes condicions pròpies del segle XXI.
Mentrestant, la plataforma “Volem una escola nova ja!” ha organitzat per demà dissabte 14 de novembre, una taula rodona oberta a tothom que tindrà lloc a l’escola a les 11’30 amb l’assistència de representants del centre (Tomeu Font, director), dels pares (Javier Vegas), de la Conselleria d’Educació (Antònia Serra) i de l’Ajuntament (Agustina Sunyer, regidora d’educació). Esperem que d’aquesta xerrada ja es pugui treure una solució definitiva i que acabi amb aquest precarietat que tenim al poble.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.