L’OBRA CULTURAL REPRÈN LES SEVES SORTIDES CULTURALS La propera serà a Son Mut Nou

cartell figues-01

L’OBRA CULTURAL REPRÈN LES SEVES SORTIDES CULTURALS
La propera serà a Son Mut Nou

La finca de Son Mut Nou a Llucmajor és un camp d’assaig on hi ha plantades totes les varietats de figueres conrades a les Illes. Aquesta finca serà justament la que visitaran les persones que s’apuntin a la propera sortida cultural que farà l’Obra Cultural de Campos diumenge dia 13 de setembre de 2015.

Si feim un poc d’història hem de dir que l’apotecari Montserrat Pons, un apassionat i expert coneixedor del món de les figues i les figueres, l’any 1989 començ+a el seu projecte de camp d’experimentació a la seva finca familiar i des d’aquell moment hi té plantat un total de 1.300 figueres amb 367 varietats diferents, de les quals 251 són de les Illes.

S’ha de dir que el projecte de Son Mut Nou és únic a Mallorca i també un referent a nivell mundial ja que ha permès estudiar i analitzar les diferents varietats de figues de Mallorca i una gran quantitat de la resta del món a la vegada que ha conservat i recuperat varietats que, a dia d’avui, estarien extingides.

La figuera sempre ha estat un arbre molt estimat i cultivat a Mallorca, i a més ha conformat el seu paisatge humà i natural. Aquest arbre era, i encara és, molt important per als pagesos, i el seu fruit és molt apreciat entre tots els mallorquins com a ingredient imprescindible de molts dels nostres plats més tradicionals, o senzillament per consumir directament. És per això que no podem considerar la figa només una part essencial de la dieta dels “matancers”, sinó que aquest fruit ha estat molt ben considerat, molt cobejat i també un senyal de senyoriu.

Aquesta sortida serà diumenge, dia 13 de setembre i les persones interessades s’hi poden inscriure dia 10 i 11 de les 19:30 a les 20:30 o bé dissabte, dia 12 d’11:00 a 13:00 al local de l’Obra Cultural de Campos a la Plaça de Can Pere Ignasi, nº 10. Partiran a les 9’30 de la plaça de s’Estació i durarà unes tres hores.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.