Anunci Hospital de Manacor

AVUI, DILLUNS, HOMENATGE A JOAN VENY I CLAR, FILL IL.LUSTRE DE CAMPOS I PREMI D’HONOR DE LES LLETRES CATALANES

JOAN VENY

AVUI, DILLUNS, HOMENATGE A JOAN VENY I CLAR, FILL IL.LUSTRE DE CAMPOS I PREMI D’HONOR DE LES LLETRES CATALANES

Avui, dilluns, a les 21’30 hores i al carreró del convent de Campos, l’Obra Cultural farà un homenatge al filòleg campaner i Fill il.lustre de Campos, Joan Veny,l que fa uns mesos va rebre el 47è Premi d’Honor dels Lletres Catalanes, lliurat per Òmnium Cultural, pel seu «compromís amb la llengua» i l’excel·lència de la seva obra científica basada, sobretot, en l’etimologia.
Se’l va premiar per la «ingent aportació científica», la seva passió per la llengua i les persones, i la seva honradesa «exemplar».

Veny ha destacat per ser un dels professors «més emblemàtics dels estudis lingüístics» en els àmbits de la dialectologia i variacions de la llengua catalana, i ressalta en ell el tarannà discret.

Veny es defineix com un cercador de l’origen de les paraules, i la seva tasca s’ha centrat a completar el treball del filòleg Joan Coromines, al qual s’ha referit com el «gran geni de l’etimologia europea i mundial» i una de les figures exportables que atorga prestigi al català.

Estarà acompanyat en aquest homenatge pel professor de la UIB Joan Mas i Vives, pel lingüista Cosme Aguiló, pel poeta campaner i amic Joan Pomar i Mir. A més, es mostraran uns vídeos sobre la figura de Joan Veny.
Estau tots convidats a retre homenatge al campaner més universal que tenim.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.