AVUI, DILLUNS, HOMENATGE A JOAN VENY I CLAR, FILL IL.LUSTRE DE CAMPOS I PREMI D’HONOR DE LES LLETRES CATALANES

JOAN VENY

AVUI, DILLUNS, HOMENATGE A JOAN VENY I CLAR, FILL IL.LUSTRE DE CAMPOS I PREMI D’HONOR DE LES LLETRES CATALANES

Avui, dilluns, a les 21’30 hores i al carreró del convent de Campos, l’Obra Cultural farà un homenatge al filòleg campaner i Fill il.lustre de Campos, Joan Veny,l que fa uns mesos va rebre el 47è Premi d’Honor dels Lletres Catalanes, lliurat per Òmnium Cultural, pel seu «compromís amb la llengua» i l’excel·lència de la seva obra científica basada, sobretot, en l’etimologia.
Se’l va premiar per la «ingent aportació científica», la seva passió per la llengua i les persones, i la seva honradesa «exemplar».

Veny ha destacat per ser un dels professors «més emblemàtics dels estudis lingüístics» en els àmbits de la dialectologia i variacions de la llengua catalana, i ressalta en ell el tarannà discret.

Veny es defineix com un cercador de l’origen de les paraules, i la seva tasca s’ha centrat a completar el treball del filòleg Joan Coromines, al qual s’ha referit com el «gran geni de l’etimologia europea i mundial» i una de les figures exportables que atorga prestigi al català.

Estarà acompanyat en aquest homenatge pel professor de la UIB Joan Mas i Vives, pel lingüista Cosme Aguiló, pel poeta campaner i amic Joan Pomar i Mir. A més, es mostraran uns vídeos sobre la figura de Joan Veny.
Estau tots convidats a retre homenatge al campaner més universal que tenim.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.