S’ha celebrat el primer plenari extraordinari d’aquesta legislatura. De què se’n cuidaran els regidors, què cobraran, personal de confiança…

SONY DSC
SONY DSC

S’ha celebrat el primer plenari extraordinari d’aquesta legislatura.
De què se’n cuidaran els regidors, què cobraran, personal de confiança…
S’acaba de celebrar el plenari de l’ajuntament de Campos que, entre altres temes, s’ha nomenat la Junta de Govern Local que estarà formada pels següents tinents de batle: Sebastià Sureda Mas, Jaume Vidal Pons, Jaume Obrador Ballester i Inés Nicolau Lladó.

Així mateix les delegacions de batlia per a distintes àrees són:

Sebastià Sureda: Urbanisme, activitats, policia local i hisenda
Jaume Vidal: joventut, esports, protecció civil i coordinació de l’equip de govern, amb suport a la delegació de participació ciutadana
Jaume Obrador: Brigada d’obres i serveis, servei d’aigües i manteniment d’infraestructures municipals
Inés Nicolau: persones majors i participació ciutadana
Clara Roig Miramontes: funció pública i relacions institucionals
Aina Manresa Monserrat: cultura, mercats, serveis socials i sector primari, amb suport a la delegació de fires i festes
Agustina M. Suñer Vidal: educació i infància, turisme, medi ambient, fires i festes, representant de l’Ajuntament als consells escolars dels centres educatius
Julià Jaume Ginard: Sa Ràpita i ses Covetes, sanitat i consum, promoció econòmica (indústria i comerç), patrimoni, camins rurals i cementeri, amb suport a la delegació de manteniment.

Així mateix el batle ha delegat en la Junta de Govern totes les funcions següents:
– aprovar factures
– sancionar les faltes d’infraccions a les ordenances o desobediència
– contractes de tot tipus que no són de competència del Ple
– aprovar proejctes d’obres i serveis que no siguin de competència del Ple
– adjudicació de concessions i adquisicions que no siguin de competència del Ple
– atorgar llicències d’obres, llevat de les d’activitats

També consta ja el nomenament de la primera persona de confiança del batle: Maria Coloma Martorell Barceló, com a personal eventual. Aquest nomenament, de 18 de juny de 2015, no confereix cap mèrit per l’accés a la funció pública o a la promoció interna.

Què cobraran batle i regidors?

Batle: dedicació parcial de 150 hores mensuals, amb una retribució mensual neta de 2.370 euros, catorze pagues anuals, amb una deducció aplicada del 25% d’IRPF.

Regidors amb delegació: en cas de dedicació parcial de 108 hores mensuals, una retribució mensual neta de 1.370 euros, catorze pagues anuals, amb una deducció aplicada del 17% d’IRPF;
els que tenen una dedicació parcial de 125 hores, una retribució mensual neta de 1.520 euros, catorze pagues anuals, amb una deducció aplicada del 17 % d’IRPF (serà el cas del regidor Jaume Vidal)

També hi ha la possibilitat de cobrar un sistema d’indemnitzacions per assistència a les següents sessions:

Per assistència a una sessió de Ple: 240 euros nets, amb una retenció del 20% d’IRPF.
Per assistència a una sessió de comissió informativa o comissió de comptes: 240 euros nets, amb una retenció del 20% d’IRPF.
Per assistència a una sessió de la Junta de Govern Local: 240 euros nets, amb una retenció del 20% d’IRPF.

També s’ha acordat que els plenaris es realitzaran cada dos mesos a les 19 hores i que el proper serà al mes de setembre. A la pregunta de l’oposició de per què no es realitzarà el mes de juliol, el batle ha dit que per aquesta vegada es faria així. També se li ha demanat a veure si no es podria fer una hora més tard i ha trobat que havia anat bé així a l’anterior legislatura.

Un altre dels temes del plenari era la constitució de la Mancomunitat que estarà únicament representada en el cas de Campos pels regidors del PP. Tots els equips de l’oposició (Més, PSOE i PI) li han demanat que per un major exercici de transparència i de control hi formàs part també un membre d’un d’aquests partits, però el batle ha dit que així estava ben representada. Maria Magdalena Lladó (Més) també li ha demanat qui seria el president de la Mancomunitat i què cobraria. El batle ha explicat que no ho sabia encara.

El punt de l’ordre del dia referent al nomenament d’un càrrec de confiança en la persona de Maria Coloma Martorell Barceló se li ha demanat quines serien les funcions i el batle ha contestat que la mateixa paraula ho diu: assessorament, ajudar, relació amb el públic i atenció al públic. Més li ha demanat quin seria el sou d’aquesta persona i ha dit que ho desconeixia encara, però aprofitant que hi havia la senyora Clara Roig que aquests anys passats tingué aquest càrrec, se li ha demanat i serà de 1.480 euros mensuals.

En trenta-cinc minuts escassos el primer plenari d’aquest nou ajuntament ha quedat fet i amb una presència de públic de quatre persones.

SONY DSC
SONY DSC

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.