EMOTIU ACTE DEL 35 ANIVERSARI DE L’APA DEL COL.LEGI FRA JOAN BALLESTER

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

EMOTIU ACTE DEL 35 ANIVERSARI DE L’APA DEL COL.LEGI FRA JOAN BALLESTER

L’Associació de Pares d’Alumnes del Col.legi Fra Joan Ballester ha complert 35 anys i amb aquest motiu ahir vespre en una església plena de gent va fer un acte commemoratiu per celebrar-ho.
Va encetar la celebració Fàtima Lladó, qui va explicar les tasques que té actualment l’APA i que són, a grans trets, coordinar les activitats extraescolars i donar suport en tot el que necessita l’escola tant a nivell de professorat, com de pares o d’alumnes. Va dir que l’acte pretenia ser un reconeixement a tots els companys que els havien precedit en l’associació i la seva dedicació altruista i d’inversió del seu temps lliure en bé d’aquesta entitat. Féu també una mica d’història del col.legi i explicà que es va fundar l’any 1943 com a centre d’ensenyança mitjana i no fou fins al 1979 que es creà l’Associació de pares, essent rector D. Guillem Parera.
Curioses varen ser les dades en què s’informà que només un 16% dels pares s’havien implicat en l’APA, al llarg de la història així com l’evolució que havia tingut l’escola quant al nombre d’alumnes: 6 o 7 alumnes per aula l’any 1949, 12 alumnes l’any 1963, 50 alumnes l’any 1994 i, en l’actualitat, de 25 a 30.
Continuà l’acte amb uns testimonis d’antics alumnes, Victòria Mayans, Guillem Ginard i Onofre Mas Ginard, que varen relatar anècdotes del seu pas pel col.legi i que provocaren la hilaritat del públic. Vivències que tots els assistents varen recordar com a pròpies perquè eren fets que tothom havia viscut d’una manera o d’una altra (anar a peu a l’escola, els berenars sans que feien, els jocs de pati amb someretes del bonjesús, el mes de Maria, les entremaliadures als professors…)
A continuació parlà el rector, D. Francesc que recordà el fort lligam existent entre parròquia i col.legi, ja que d’alguna manera la parròquia n’és la mare, si bé actualment són totalment autònomes una de l’altra. Redundà en aquesta idea el titular del Col.legi Antoni Ribot, qui lloà l’APA pel seu entusiasme en la feina i per ser reivindicativa amb ell cada vegada que feia falta.
Finalment, parlà el president actual de l’APA, Joan Miquel Puigserver Roig que, en un elaborat parlament explicà l’objectiu de l’associació que no és altra que defensar l’escola en tot el que necessiti i apostar per una qualitat de l’ensenyament. No escatimà lloances per tots els membres que conformen la directiva de qui digué se sent orgullós ja que sempre han mostrat entusiasme, han fet costat a l’escola i han apostat perquè la llum de l’ensenyança no s’acabi mai. Apostà també perquè l’escola sigui un lloc on s’aprengui a viure entre iguals i que sigui un referent per a tothom i que l’APA són tots.
Tot seguit, el president Joan M. Puigserver féu un reconeixement a la tasca feta per la mestra Antònia Obrador; tengué un record per Antoni Lladó; un agraïment pel pintor Antoni Mas, autor de la litografia que al final es va oferir als homenatjats; als mestres i a les mestres de l’escola; als titulars de l’escola; al personal no docent; a Mossèn Guillem Parera, per ser l’impulsor de l’associació de pares; a Pere Fullana, antic president de l’APA per ser-hi sempre que el necessita en activitats de Rues i Sant Antonis o el que faci falta; a la Parròquia, per ser l’ànima impulsora de l’escola; a l’ajuntament de Campos, pel seu ajut; i a tots els mestres per la gran tasca feta; i al grup coral Quatre de Cor que posà el punt i final a l’acte en un meravellós concert.
Finalment es donà una litografia d’Antoni Mas a tots els homenatjats que foren….

(continua la informació i s’amplia a la revista Ressò en paper així com totes les fotos de l’acte i els homenatjats)

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.