LA NOVEL.LA MÉS VENUDA, MENTRE EL LLOP ENCARA ALENI, SERÀ PRESENTADA A CAMPOS

 

CARTELL Mentre el llop aleni-1

LA NOVEL.LA MÉS VENUDA, MENTRE EL LLOP ENCARA ALENI, SERÀ PRESENTADA A CAMPOS

Una nova publicació, en aquest cas novel.lística, serà motiu d’una propera presentació a la seu de l’Obra Cultural de Campos, el proper divendres, dia 27 de març a les 20 h. a la seu de l’OCB de Campos (plaça Major, 10). En aquesta ocasió, la novel.la amb més èxit de vendes Mentre el llop encara aleni durant els darrers mesos a Mallorca serà presentada pel campaner Pep Toni Bauçà i comptarà amb la presència del seu autor, Jaume Pons, que ja està escrivint la segona

La crítica ha lloat la primera novel·la de Jaume Pons, Mentre el llop encara aleni, guanyadora del premi Ciutat de Manacor de l’any passat i hem llegit de Fausto que “és un relat que fa una aportació extraordinària al denominat realisme narratiu, i encara amb alguns tocs consemblants al realisme màgic.

Novel·la que de primeres es podria encabir en el gènere de novel·la històrica perquè està ambientada a Mallorca, durant el darrer quart del segle XVI, però que només s’hi podria adscriure en part, al gènere històric, perquè també té característiques que són pròpies del relat policial més clàssic. Tot això, però, és igual perquè la novel·la és moltes coses més.

Aquesta obra serà una important aportació a la literatura contemporània catalana i destaca perquè és d’ambientació històrica –lluita entre els estaments socials de finals del segle XVI, senyors ambiciosos i violents, i bandejats que són víctimes i que lluiten i maten per sobreviure- però que també és un relat del gènere denominat negre o policíac. Hi són tots els ingredients de la novel·la negra; per exemple el delicte, el fet de violència, que és el pretext, un recurs literari que permet plantejar els conflictes socials i polítics de l’època…”

En definitiva, una novel.la que convida a la lectura i que tendrem ocasió de sentir per boca del seu autor com es va congriar i tot el que hi ha al seu darrere.
Et convidam a participar de les obres dels nostres autors.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.