Campos, seu de les Proves Cangur per primer cop, amb l’IES Damià Huguet guanyador de la gincana

Campos, seu de les Proves Cangur per primer cop, amb l’IES Damià Huguet guanyador de la gincana

Avui, denou de març, el poliesportiu municipal de Campos ha estat, per primera vegada, una de les seus mallorquines de les Proves Cangur, juntament amb Palma, Manacor i Inca.
Les Proves Cangur són un conjunt d’activitats ludico-matemàtiques en les quals hi participen escolars de tercer i quart d’ESO i primer i segon de Batxillerat. Es diuen així perquè varen néixer a Austràlia, però avui en dia estan extenses per una gran multitud de països. Enguany, com a novetat, també s’han obert a alumnes de cinquè i sisè de Primària.
A les Illes Balears les organitza la Societat Balear de Matemàtiques Xeix, juntament amb la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l’Istitut d’Estudis Catalans,

  • SONY DSC
  • SONY DSC
  • SONY DSC
i la Universitat de les Illes Balears. A Campos, a més a més, han comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament.
Entre totes les Illes Balears hi han participat 4543 alumnes de secundària, dels quals, 336 ho han fet a Campos, procedents de l’IES Llucmajor, l’IES Felanitx, l’IES Porreres, l’IES Santanyí, el Col·legi Concertat Sant Alfons de Felanitx i l’IES Damià Huguet.
Després de la benvinguda del coordinador comarcal Jaume Monreal i un breu parlament del batle, Sebastià Sagreras, a les nou i mitja ha començat la primera prova, individual, en la qual els participants havien de resoldre trenta problemes. El resultat no es coneixerà fins d’aquí a unes setmanes, quan s’hagin pogut corregir totes les respostes.
Després d’una aturadeta per berenar s’ha procedit a la segona prova, col·lectiva, una gincana en la qual els alumnes, distribuïts en grups de deu havien de resoldre consecutivament una sèrie de problemes. El centre guanyador d’aquesta prova ha estat l’IES Damià Huguet.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.