NOU LLIBRE DEL CAMPANER JOAN PERELLÓ: L’ATLES DESHABITAT. LA PRESENTACIÓ SERÀ DIA 11 DE MARÇ AL LOCAL DE L’OCB PER FRANCESCA ADROVER.

El nou llibre del campaner Joan Perelló Ginard (Campos, 1953), L’atles deshabitat i editat per Adia pot ser entès com un dietari poètic i el fet de no titular-lo és una aposta a la lectura.
La paraula i la imatge seran l’element clau. La diferència d’aquest llibre respecte dels anteriors és que està dividit en tres parts. La primera, Dispnea, ve a representar el sotrac emocional provocat per una malaltia del cor en dos episodis. La segona, El caliu de la pell, perd el to elegíac i vol representar un alliberament de l’ansietat a través d’una lletania d’imatges poètiques sense inici ni final, quasi com un text circular. Finalment, la part titulada Seques de gener representa la serenitat, i en aquest cas sí que el poema no està construït a base de fragments sinó que té cada un la seva cadència.
Recordem que Joan Perelló va iniciar la carrera literària amb la publicació del recull poètic “És massa difícil” a l’antologia col·lectiva Temptant l’equilibri (1973). El mateix any va aparèixer el seu primer recull, Sempre trobaré algun dolor (1973), i tres anys més tard, el llibre de poemes en prosa Baf de llavis (1976), guardonat amb el premi Andreu Roig de Poesia del 1975.
L’any 1997 va trencar amb dues dècades de silenci editorial amb la publicació del poemari Carasses (1997), que rebé el Premi Bernat Vidal i Tomàs de Poesia del mateix any, i des de llavors no ha deixat de publicar amb una gran regularitat, amb títols com La set del viatger (2001), Sal de Migjorn (2002), Manual d’ànsia (2005), Quadern de manobre (2007), premi Josep M. López-Picó, Vila de Vallirana de poesia del 2006, A recer (2009), Inventari d’omissions (2011), La casa del vespre (2014) i L’atles deshabitat (2015). L’any 2013 ha publicat la seva primera obra narrativa “L’error o la vida”.
Ara, aquest dimecres, dia 11 de març a les 20 h al local de l’Obra Cultural de Campos (Plaça Major, nº 10) presentarà el seu llibre la també campanera Francesca Adrover i hi intervindran en l’acte l’editor Pau Vadell i el mateix autor, Joan Perelló.
No et perdis les novetats dels autors campaners.foto joan perellól'atles deshabitat

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.