El campaner d’adopció Tomàs Vibot presenta el llibre El Modernisme a Mallorca: guia per a una descoberta

 

Demà divendres, dia 19 de desembre, l’Obra Cultural de Campos presentarà el nou llibre de l’historiador afincat a Campos, Tomàs Vibot El Modernisme a Mallorca: guia per a una descoberta a càrrec del campaner Pere Ollers, president d’ARCA.

L’autor del llibre, Tomàs Vibot (1973) és filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural. Membre, entre altres institucions, del Grup d’Estudis Etnopoètics de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (Institut d’Estudis Catalans), Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, Societat Arqueològica Lul·liana, ARCA, etc. Professor i guia cultural en temes patrimonials, històrics, folklòrics i literaris. Col·laborador a diaris, publicacions culturals, revistes locals, butlletins, etc. Coautor de diversos catàlegs de béns patrimonials. És autor, entre molts altres, dels llibres Sa Mola de Planícia, el vessant nord-oest; Son Bunyola, una mar de noms; Superna. Una vall a través e la història i la toponímia; El rei En Jaume: un heroi històric, un heroi de llegenda; Les possessions de Mallorca —4 volums—; Cases i posades de Mallorca; Les Pitiüses, per la passa i la mirada; Sant Vicenç Ferrer a Mallorca: història, llegenda i devoció; Juníper Serra. El Viatge; El Comte Mal: entre la història i la llegenda; Antoni Despuig i Dameto: príncep de l’Església, príncep de les Arts.

El llibre que es presentarà demà parla de: El modernisme i la modernitat: de la serenor a la torsió, de la tradició a la secessió; El modernisme a l’Illa: de Catalunya a Europa; Itineraris per Mallorca: Palma: centre històric; El raval de Santa Catalina; L’eixample i extraradi de Palma; La ciutat de Sóller; El Santuari de Lluc; La part forana de Mallorca; Autors més importants del modernisme a Mallorca; Els arquitectes catalans; Arquitectes i mestres d’obra mallorquins; Escultors més destacats.

Invitació Modernisme Tomàs-Vibot

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.