L’amo En Miquel Mas Mas, el fuster Castanyola, compleix avui 100 anys

El dia d’avui, 2 de novembre, fa cent anys que va néixer a Campos l’amo en Miquel Mas Mas, més conegut com el fuster Castanyola. Tot i que la vida no l’ha tractat massa bé aquests darrers anys (va veure morir la dona i el seu fill l’any passat) és un home vitalista, amb una gran memòria i amb ganes de fer moltes coses.
L’amo en Miquel va haver de participar a la guerra del 36 amb el Tercer Batalló de Campos i hi va estar 27 mesos i després es va casar, als 37 anys amb Maria Mercadal Artigues. Tingueren dos fills, Catalina Mas Mercadal (organista de l’església de Campos en dies de funeral) i Tomàs Mas Mercadal (que morí l’any passat).
L’amo en Miquel treballà tota la vida de fuster, primer de mosso amb el fuster Serra, i després pel seu compte. De les feines que més satisfet està és d’haver fet molins de treure aigua i se’n recorda de la construcció dels de Son Simó, Can Castanyola, es Rafal Molí i els de Can Magrana, entre d’altres. Gran amant de la cuina, encara la setmana passada va voler fer una paella, aguantat literalment per darrere per la seva filla perquè no caigués, si bé el seu plat preferit són les sopes de peix.
Sempre ha donat testimoni d’un caràcter alegre i servicial i la seva afecció preferida ha estat la pesca amb canya, sobretot d’escórpores, vaques, salpes, i ara es lamenta que no pugui baixar les escales (viu a un pis) per poder anar a fer voltes per la vila.
Avui, dia del seu aniversari, ben segur que rebrà el testimoni d’estimació i simpatia de la seva família i amistats amb motiu de complir els cent anys. Tothom que s’hi acosti serà rebut per ell encantat, ja que és un gran conversador.Nosaltres, des d’aquestes planes li enviam la nostra cordial i sincera enhorabona. Molts d’anys, l’amo en Miquel!

 

SONY DSC!SONY DSC

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.