Ses salines recupera la representació de Els Reis

Ses salines recupera la representació de Els Reis

Els passats dissabte dia sis i diumenge dia set de gener a ses Salines es va poder veure l’obra de teatre «Els Reis».
L’auditori l’Esponja va acollir la recuperació d’una obra que no s’havia representat al poble des de l’any 1997 i que ara ha pogut tonar a l’escenari gràcies que Pep Molina i Guillem Mas varen trobar una gravació de la representació que se n’havia fet a l’església de ses Salines el gener del 1997. La varen restaurar amb la pretensió de visionar-la a la pantalla grossa del teatre. Però veure-la va engrescar un grup d’actors locals que feia temps que no feien teatre a tornar-s’hi posar per poder-la fer en directe.
Es tracta d’una versió de Els Reis anomenada Els Reis Vells, la que s’havia representat tradicionalment al poble la primera meitat del segle XX, transcrita pel saliner Jaume Vidal Bonet (Biela), un text l’original del qual està custodiat per Jaume Buguera i Francisca Garí, que en guarden una còpia mecanografiada i també la llibreta original.
El projecte va anar agafant embranzida i, a poc a poc s’hi varen anar afegint diversos actors i actrius afeccionats del poble. L’engrescador que ha resultat el projecte es demostra amb el fet que fins i tot professionals del teatre com l’actor Rodo Gener, que interpreta al rei Herodes i Xavi Núñez, que hi fa de director, s’han vist seduïts a col·laborar-hi.
També hi han participat els actors i actrius saliners Maria Agnès Bonet, Gemma de las Heras, Maria Salom, Julià Garcies, Pep Molina, Catalina Garí, Bernat Bauçà, Min Alzamora, Josep Burguera, Pitu Bonet i els nins Gerard Gener, Síria DiBello, Lluc De Pablo, Alícia Gener, Bernat Clar i Andreu Clar, com a dimonions.
El vestuari ha estat dissenyat per Lourdes Clar, la fotografia i el disseny han estat a càrrec de Miquel Àngel Salom, la il·luminació l’ha feta Joan Borràs i la producció ha estat de Bernat Clar.

Les dues exhibicions vares ser un èxit. L’aforament va quedar complet els dos dies i varen ser molt comentades i elogiades pel públic assistent.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.