L’Obra Cultural Balear presenta els actes del Nadal Cultural

L’Obra Cultural Balear presenta els actes del Nadal Cultural

L’Obra Cultural Balear de Campos ha preparat tota una sèrie d’actes per amenitzar culturalment aquestes festes de Nadal.

El primer va ser el passat divendres dia primer de desembre, amb la presentació de l’estudi «Sol artifiacialitzat a Mallorca 2015-2021 de Terraferida», a càrrec del geògraf Mateu Vich. Es va celebrar al local de l’OCB.

El proper divendres, 15 de desembre a les 20:00 al mateix local de l’OCB del carrer Bisbe Tallades, 6 tendrà lloc la conferència de l’historiador Gabriel Mayol «31 D, per què?», dins el marc de la Diada Històrica de Mallorca.
Gabriel Mayol és doctor en Història i Màster en Patrimoni Cultural, Gestió i Investigació. Ha centrat bona part de la seva investigació en la història contemporània de Mallorca, especialment en el camp de les mobilitzacions ciutadanes en relació amb la defensa de la terra, la llengua i la cultura.
Pocs dies abans del 31 de desembre, amb aquesta conferència, ens aportarà tot un seguit d’informacions, casuístiques i arguments que ens apropen a la consideració que “només existeix una data possible i viable per a la Diada de Mallorca i aquesta és el 31 de desembre”.

El divendres, 17 de desembre a les 19:00 al Teatre Principal de Palma hi haurà la Nit de la Cultura, durant la qual es farà entrega dels premis 31 de desembre a les persones i entitats que han destacat per la seva contribució a la defensa de la llengua, la cultura i el territori. Es poden comprar les entrades a través de la plataforma de venda del Teatre Principal.

El dimarts, 26 de desembre a les 20:00 a l’Auditòrium (c/ Convent, s/n) es farà el XXXV Concert de Sant Esteve, que enguany comptarà amb l’actuació del Trio de corda Dali, format pels músics Pep Amengual (violí), Manel Gil (viola) i Joan Fiol (violoncel), que interpretaran peces de Sibelius, Haydn, Schubert i Beethoven.
Es realitzarà en el format de taquilla inversa, és a dir, amb entrada de franc i, a la sortida, els espectadors donaran allò que trobin en virtud del que els hagi agradat el concert.

El divendres, 29 de desembre a les 20:00, també a l’Auditòrium la Fornal Espectacles representarà l’obra de teatre «L’home del vol vertical», sobre Pere de son Gall, llucmajorer inventor del cometagiroavió, un precursor de l’helicòpter. El intèrprets seran Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló i el director, Frederic Roda. L’entrada serà de 8 € pel públic en general i 5 € pels socis de l’OCB.

Els divendres 12, 19, 26 de gener i 2 de febrer al local de l’OCB del carrer Bisbe Tallades s’hi faran uns tallers de nutrició sota el títol «Pot un canvi d’hàbits alimentaris dur a una millora de la salut?», a càrrec de ROSA RIERA FUENTESPINA, dietista nutricionista.
El preu serà de 55 € pels no socis i 40 € pels socis de l’OCB.
Es faran quatre tallers de dues hores aproximadament.
El primer dia, 12 de gener, es farà una introducció, es fixaran els objectius dels participants, es revisarà el concepte ”estil de vida saludable”, s’aprendran els condicionants alimentaris, es parlarà de com ha de ser una alimentació saludable i de com pot afectar diferents tipus de patologies (celiaquia, colesterol, diabetis, hipertensió).
El segon dia, 19 de gener, es farà una sessió més, aprofundint en alguns conceptes, s’aprendran els diferents grups d’aliments i patrons d’alimentació saludable i s’aprendrà a estructurar el menú setmanal.
El tercer dia, 26 de gener, es treballarà com llegir les etiquetes dels aliments.
El quart taller, dia 2 de febrer, es repassaran conceptes apresos a les sessions anteriors i es treballaran els mites alimentaris.
Tots els tallers es faran al local de l’OCB del C/ Bisbe Tallades, 6, de les 18:00 h a les 20:00 h.
Al final dels tallers, es donarà l’opció als participants que donin un menú fet per ells de 15
dies a la ponent i ella tornar-los el feedback.

Finalment, el diumenge, 14 de gener a les 12:00 al Bar Can Vermell es presentarà la premiada novel·la Ràbia, de l’escriptor llucmajorer Sebastià Alzamora.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.