Curs d’apicultura a Campos

Curs d’apicultura a Campos

El passat cap de setmana, dies 14 i 15 d’octubre, el local de l’Obra Cultural Balear de Campos va ser la seu de la part teòrica d’un curs de cria i selecció de reines promogut per l’associació Dotze Reines i impartit pel prestigiós pèrit apícola argentí establert a Lleó, Hugo Sergio Negrioli Ribera.
La part pràctica es va realitzar a la finca Can Sion, també de Campos, enllà on Gori Lladó hi té un apiari.
Dotze Reines és una associació que té com a objectiu principal conservar l’abella balear i millorar-ne les característiques a través d’un projecte de millora genètica. Per això es volen seleccionar reines que destaquin per les seves característiques com ara la baixa agressivitat, la resistència a les malalties i l’alta productivitat de mel. Una part de les reines es faran servir per obtenir-ne fills i una altra part per obtenir-ne filles que, després es creuaran entre ells per tal d’aconseguir una millora d’aquestes característiques en la generació següent. D’aquesta segona generació es tornaran a triar les millors reines i es repetirà el procés. L’objectiu és, a llarg termini, aconseguir abelles més dòcils, més resistents a les malalties i que produesquin més mel.
Aquests cursos serveixen per aprendre tècniques de cria i selecció de reines que després es podran emprar en el projecte encetat per Dotze Reines.

  • PHOTO-2023-10-15-14-54-31 3
  • PHOTO-2023-10-15-14-54-31 2

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.