Entrevista a Juan Rodríguez, del Partit Popular

Entrevista a Juan Rodríguez, del Partit Popular
  1. Quin balanç fas d’aquesta legislatura?

El balanç que feim d’aquesta legislatura és molt bo. Per una banda, creim que hem ajudat en el dia a dia dels ciutadans, ja sigui a peu de carrer o amb l’administració. Per altra banda, hem dut a terme molts dels projectes que ens havíem proposat en un principi o que històricament eren demanats per la ciutadania, com són l’Escola Intanfil 0-3 anys a ses Salines o l’Avinguda Marquès del Palmar a la Colònia de Sant Jordi i d’altres, que encara no han vist la llum, però que estan amb totes les gestions fetes i a punt de començar. En són exemples la construcció d’un bar i seu social al Camp d’Esports de Ses Salines o el Passeig de la Sal a la Colònia.

Pel que fa a l’Equip de Govern, podem dir que hem donat estabilitat a l’Ajuntament, no hi ha hagut enfrontaments públics i tot el que s’ha xerrat s’ha fet de portes per endins. El Partit Popular és senya de tranquil·litat i serenor a l’Ajuntament.

  1. Quin és el problema més greu que té ses Salines en aquest moment? Quines accions voleu dur a terme per solucionar-lo?

Pensam que el problema més greu que hi ha és referent a la xarxa de drenatge d’aigua del municipi. Per això, en aquesta legislatura s’ha fet un Pla Director de Pluvials que executarem en aquests propers 4 anys.

  1. Quina solució plantejau per a la mobilitat i la manca d’aparcaments a sa Colònia?

La Colònia sempre ha tingut falta d’aparcaments sobretot en temporada alta i en aquest sentit hi he fet feina aquests 4 anys. Ara serà el moment de donar llum als projectes que hem treballat i que proposam per solventar la manca d’aparcaments i la mobilitat a la Colònia. Els projectes a fer per tal de solventar aquesta problemàtica a la Colònia són:

  • Fomentar lús de la bicicleta elèctrica.

  • Creació d’una Xarxa Municipal de Carril Bici.

  • Creació de nous aparcaments a la Plaça Pou den Verdera i entre el ‘Passeig de La Sal i Ses Ramones’.

  • Connexió dels aparcaments dissuasoris amb les zones comercials i les platges

  • Millora urbana al port i implantació d’un Aparcament amb pagament per ORA, exceptuant les hores de restauració.

  • Estudi de la forma de peatonalitzar i embellir alguns carrers durant franges horàries concretes. En les altres hores, estarien oberts al tràfic.

  1. Quines altres propostes teniu per sa Colònia i per ses Salines?

A la Colònia, seguirem amb el manteniment de carrers dut a terme durant tota aquesta legislatura amb els projectes ja fets referents a reducció de barreres arquitectòniques.

I pel que fa a ses Salines, arreglarem els camins rurals de Sa Marina i Baix Morell i construirem els nous vestidors del Camp d’Esports de Ses Salines.

Paral·lelament, als dos nuclis al mateix temps, seguirem millorant l’eficiència energètica dels edificis municipals i fent aparcaments amb pèrgoles fotovoltaiques i renovant l’enllumenat per tecnologia LED.

  1. El centre del poble és un desgavell -la gent deixa el cotxe allà on li dona la gana quan va al bar o a comprar, els bars i restaurants ocupen la totalitat de les aceres amb taules i cadires… Proposau alguna solució?

La nostra opinió és que un desgavell como a tal no existeix. En aquesta legislatura s’ha fet molta feina en la regulació de l’ocupació de via pública i així seguirem en els propers 4 anys.

  1. S’hauria de millora la recollida de fems? Com? Trobau que fa falta un punt verd a Ses Salines?

Amb la nova licitació de recollida de fems, esperam que es solucionin les problemàtiques ocasionades per l’antic contracte.

  1. L’antic convent de les monges franciscanes i l’escola vella fa anys i panys que estan infrautilitzats? Sou partidaris de donar-los nous usos i una nova vida? Quin?

No estam d’acord en que el convent de les Monges Franciscanes i les Escoles Velles no estan infrautilitzats. Per una banda, al convent hi ha l’Escola de Música, l’Escoleta Infantil de 0 a 3 anys, el Banc d’Aliments Municipal i l’espai per la Colla de Dimonis Maria Enganxa.

A les Escoles Velles, hi ha el local de l’Associació Cultural i Musical de Ses Salines, una sala polivalent per Teatre Musical de l’Escola de Música de Ses Salines, l’activitat de ball de bot, les pintores salineres, un local pels joves del nostre municipi, la Biblioteca Municipal, a més d’una sala per a disposició del ciutadà quan ho necessiti.

  1. Ses Salines no disposa de polígon industrial, la qual cosa crea molts de problemes als empresaris que s’hi volen establir i també crea problemes als veïnats que han de conviure, a vegades, amb activitats i renous molestos. Què proposau per solucionar aquest problema?

A curt termini, no veim la possibilitat ni necessitat que a Ses Salines s’hi faci un polígon industrial.

  1. Falten llocs de lleure pels joves. Teniu cap proposta per posar-hi remei?

Tenim un Camp d’Esports Municipal que aquesta legislatura hem millorat i la nostra intenció és seguir fent-ho. A més, també hi ha un centre jove a les Escoles Velles.

A part, els darrers quatre anys s’ha ampliat de manera notable l’oferta jove.

  1. La població salinera ha crescut molt, com ho voleu fer per adaptar els serveis municipals a aquest augment demogràfic?

Segons les dades de l’IBESTAT, l’any 2016 hi havia empadronats al municipi 4.895 persones, i avui, a l’any 2023 hi ha empadronades 5.039 persones. Per això, a dia d’avui, no veiem un problema en el serveis municipals.

  1. Quines polítiques voleu implementar per facilitar la integració als nouvinguts?

Tots els serveis municipals dels quals l’Ajuntament n’és competent, han facilitat i faciliten sempre la integració dels nouvinguts. No tenim constància que hi hagi cap problema en aquest sentit.

  1. Pots explicar en una frase perquè t’hauríem de votar?

El Partit Popular de ses Salines i de la Colònia de Sant Jordi és sinònim de pau social i gestió.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.