Entrevista a Colau Escales, de Som ses Salines Coalició Colònia de Sant Jordi

Entrevista a Colau Escales, de Som ses Salines Coalició Colònia de Sant Jordi

1. Quin balanç fas d’aquesta darrera legislatura?
La legislatura de la pandèmia. Hi ha hagut moments difícils, però creiem que hi ha hagut un equip de govern compacte que ha fet front a aquesta situació. Des de les nostres àrees estam satisfets de les solucions donades a molts ciutadans en el dia a dia i sempre hem estat a la disposició de qui ens ha necessitat.

2. Quin és el problema més greu que té ses Salines en aquest moment? Quines accions voleu dur a terme per solucionar-lo?
És difícil dir de tots els problemes que hi ha al nostre municipi quin és el més greu. Creiem en la prioritat de la participació ciutadana per consensuar els múltiples problemes, preus lloguers, lentitud de la burocràcia en segons quins aspectes, aparcament a la Colònia Sant Jordi, etc, etc. per això apostarem per la creació d’un patronat turístic en què participaran totes les associacions locals juntament amb l’administració per fer front a tota la problemàtica que hi ha i que pugui sorgir.

3. Quina solució plantejau per a la mobilitat i la manca d’aparcaments a sa Colònia?
Ja estan previstos 2 grans aparcaments resultat del treball realitzat amb la fundació Mussol per al projecte SUSTOWNS amb la participació de diferents col·lectius locals. A la Colònia hi ha 25 km de carrers, no hi ha d’haver problema d’aparcament, s’ha de regular a certes zones. Al nostre programa ens comprometem a asseure’ns amb els col·lectius del transport públic per anar avançant en la millora de la mobilitat.

4. Quines altres propostes teniu per a sa Colònia i per a ses Salines?
Us convidam a veure el nostre programa. Però la principal és el constant diàleg amb els diferents col·lectius i associacions per donar solució a les necessitats.

5. El centre del poble és un desgavell – la gent deixa el cotxe allà on li dona la gana quan va al bar o a comprar, els bars i restaurants ocupen la totalitat de les voravies amb taules i cadires, … Proposau alguna solució?
Sens dubte hi ha alguns abusos puntuals i la majoria, creiem, que aparca on és legal. No hi ha policia per tenir a cada cantonada. Cal treballar per anar donant solucions a cada cas.

6. S’hauria de millorar la recollida de fems? Com?Trobau que fa falta un punt verd a ses Salines?
Ja hi ha un punt verd a ses Salines, potser cal plantejar-se tornar a la idea inicial que era que fos d’ús dels habitatges que no són al nucli urbà ja que tenim la recollida porta a porta a ses Salines. No s’ha de descartar qualsevol actuació que sigui necessària però el més primordial és la conscienciació en reciclatge i bon ús del punt verd existent.


7. L’antic convent de les monges franciscanes i l’escola vella fa anys i panys que estan infrautilitzats? Sou partidaris de donar-los nous usos i nova vida? Quin?
Són usats per a l’escola de música i l’escoleta reformada durant aquesta legislatura. En un punt del nostre programa ens comprometem a adequar diferents locals per a l’ús de les associacions locals.


8. Ses Salines no disposa de polígon industrial, la qual cosa crea molts problemes a les empreses que s’hi volen establir i també crea problemes als veïnats que han de conviure, a vegades, amb activitats i renous molestos. Què proposau per solucionar aquest problema?
És una assignatura pendent. Tots els pobles petits tenen el mateix problema. S’està obligant a insonoritzar certes indústries, etc. Un polígon ha de tenir molta demanda, cal tenir la propietat dels terrenys adequats, etc. No té solució fàcil.

9. Falten llocs de lleure pels joves. Teniu cap proposta per posar-hi remei?
Un dels punts del nostre programa diu: Proposam fomentar la cultura en nens i adolescents amb activitats a l’aire lliure, musicals, didàctiques i d’art. Contractarem una empresa especialitzada per oferir una àmplia varietat de tallers i activitats.
Amb això i continuant apostant per l’esport juvenil creiem que els hàbits que s’agafin són molt saludables

10. La población salinera ha crescut molt, com ho voleu fer per adaptar els serveis municipals a aquest augment demogràfic?
Segons el cens d’habitants, l’increment al nucli de ses Salines no és alarmant, sempre es poden fer alguns ajustaments. A la Colònia cal accelerar la construcció del nou PAC.

11. Quines polítiques voleu implementar per facilitar la integració als nouvinguts?

Des d’acció social i l’educadora de carrer té constància de les necessitats actuals i amb bona col·laboració amb els responsables de cada departament cal anar estudiant cas a cas. No n’hi ha cap igual.

12. Pots explicar amb una frase per què t’haurien de votar?

En els darrers 4 anys sempre he estat en disposició d’ajudar i intentar resoldre elsproblemes del dia a dia de tots els ciutadans per igual, sense distinció.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.