Taller de cria d’abelles mel·líferes a Campos

Taller de cria d’abelles mel·líferes a Campos

Campos serà l’escenari on tendrà lloc un taller de cria d’abelles de la mel impartit pel prestigiós especialista Aleksandar Usunov, de la universitat de Scopia-Macedonia, de Macedònia del Nord.
El taller està organitzat per l’Associació Balear d’Apicultors i Dotze Reines, compta amb el patrocini del FOGAIBA i de la Conselleria d’Agricultura i la col·laboració de l’Obra Cultural Balear de Campos, la qual cedeix el seu local perquè s’hi faci la part teòrica de l’esdeveniment.
El curset tendrà lloc dissbte i diumenge que ve, dies 3 i 4 de setembre, de les 9 del matí fins a les 6 de l’horabaixa.
La part pràctica es durà a terme a la finca de can Sion, situada a veïnat de l’agroturisme es Figueral.
Aquesta activitat s’emmarca dins la tasca que duu a terme l’associació Dotze Reines, que treballa per a la millora genètica de l’abella mel·lífera mallorquina, per la qual cosa selecciona reines que tenguin caracterítiques desitjables tal com alta productivitat, baixa agressivitat, bon comportament sanitari, resistència a determinades malalties, … per tal de reproduir-les i després posar-les a l’abast dels apicultors locals amb la intenció de millorar la productivitat de les explotacions apícoles mallorquines.

El Dr. Aleksandar Usunov és autor de nombrosos articles del tema cria i selecció d’abella mel·lífera i participa en la direccio i anàlisi de resultats de diferents programes europeus, com “Smart Bees” i “COLOSS Genotype-Environment Interactions experiment”.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.