Polèmica per la possible supressió de tres dels sis xibius de les platges campaneres

Polèmica per la possible supressió de tres dels sis xibius de les platges campaneres

Ahir es va saber que, per mor de la pèrdua d’arena de les platges campaneres, la Conselleria de Medi Ambient pretén que enguany només obrin tres dels sis xibius desmuntables que obrien aquests anys passats. La decisió, emperò, no és seva, sinó de la Demarcació de Costes. La Conselleria només s’ha limitat a enviar-los un informe que es basa en una ordre de 19 de juny del 2013 emesa pel llavors conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, en el qual demana aquesta supressió d’aquests tres xibius.

El Partit Popular de Campos tot d’una va reaccionar amb un duríssim comunicat amb el qual acusava la Conselleria de Medi Ambient i Més per Mallorca de voler empobrir els campaners.
A continuació reproduïm el comunicat:

«La Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears (MÉS PER MALLORCA) torna a llevar el pa a les famílies treballadores de Campos i segueix empobrint la butxaca de tots els veïnats del nostre municipi.
Dels sis sucedanis de xibius (quioscs-bars) que teníem actualment ens obliguen a prescindir-ne de la meitat. Volen llevar els de la platja des Morters, platja des Marquès i platja des Trenc. Per si no bastava, dos dels tres autoritzats hauran de ser reubicats i, segons pinta la cosa, serà difícil oferir un gelat o una beguda fresca, ja que no estarà permès els generadors auxiliars per dotar de corrent la caseta.
Amb aquest informe intenten culpabilitzar els xibius de la massificació i la degradació de la platja, però no es responsabilitzen ni de la venda ambulant il·legal, ni de les terrasses espontànies que alguns particulars munten amb música i tot. Una situació que només crea molèsties, malestar, brutor i competència deslleial.
L’Ajuntament de Campos assumeix les despeses de: vigilància, neteja, muntatge i desmuntatge de passarel·les, coordinació de platges, ordenació del trànsit i vigilància dels accessos, manteniment de l’aparcament, barreres de seguretat, jardineria, bancs… entre altres. Facem números. Els campaners haurem de pagar uns 450.000€ de despeses. Són 450.000€ menys per les arques. Aquests són els “beneficis” del Parc Natural, ja que amb aquesta altra traveta que ens volen pegar, els ingressos de l’any 2022 seran 0, això si algú se presenta per optar a un xibiu, ja que les condicions són deplorables.
Aquesta és la realitat. Aquesta és la veritat. Trist que unes firmes als despatxos de Palma surtin tan cares a tots els campaners. Només el Govern és el culpable de que Campos no tengui CAP ingrès de la seva zona costanera.
En nom del nostre municipi, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Campos, farem feina per reclamar d’una vegada allò que ens pertoca als campaners. Presentarem al·legacions per les incongruències d’aquest informe que se’n riu del nostre poble i demanarem que se’ns compensi econòmicament, començant per reclamar els sis xibius amb els seus corresponents metres de terrassa i totes les millores per poder servir un servei de qualitat.
Omplir-se la boca d’igualtat i solidaritat per fer parts i quarts és una autèntica vergonya. Per Campos només volen misèria i brutor!»

Avui ha vengut la rèplica de Més x Campos, que també ha emès un comunicat , en el qual acusa el goverm municipal de no fer feina per ajudar al turisme campaner i de deixadesa quan a la gestió de l’aparcament de sa Barralina.
A continuació reproduïm el comunicat:

«A Campos sabem que l’estiu s’apropa. No perquè el sol cada dia escalfi més, no perquè els dies siguin més llargs, ni perquè el canvi d’hora ja sigui aquí. No, a Campos ho sabem perquè el PP de Campos comença la seva campanya contra el Parc Natural es Trenc.
A Campos tenim la sort de tenir un Parc Natural. De tenir una platja protegida que és un dels símbols turístics de Mallorca. De rebre milers de turistes tots els anys que lloen l’arena blanca, les aigües netes i transparents i la bellesa de la naturalesa intacta.
Tothom que visita les platges sap el que està passant. La línia costera de la platja des Trenc ha patit un important retrocés, quantificat en una mitjana que arriba als 13,5 metres. Una veritable desgracia que s’intenta per tots els mitjans aturar. Fins i tot, el Govern Company en un informe de 19 de juny de 2013 ( sí, un Govern del PP!) ja limita la instal·lació de xibius, com en distancia dins ells per protegir la nostra costa. Molts informes d’institucions internacionals alerten de la degradació que pateix la línia costera de la platja des Trenc. A més, l’emergència climàtica que produeix alguns temporals com el Gloria, obliga a l’ordenació dels usos públics.
Amb tot això, qualsevol persona i sobre tot, la màxima institució municipal del poble seria la primera interessada a protegir aquesta joia. Però no, el PP de Campos i el seu equip de govern, acusa la Conselleria, a Més per Mallorca i a tothom que no pensi com ells d’empobrir el poble de Campos amb arguments que fan empegueir a aquells que els coneixem bé.
Des de Més per Campos, estam cansats de sentir aquest posicionament victimista amb el que fan bandera el PP de Campos. Prou. Posau-vos a treballar i menys queixar-vos.
Sabeu que la gestió del pàrquing de Sa Barralina és de gestió municipal? És a dir, que l’explotació del pàrquing és del nostre Ajuntament? Això és el resultat d’una negociació del llavors batle, Sebastià Sagreras i el Conseller de Medi Ambient, Vicens Vidal. Campos, en nom del seu batle, va demanar aquesta gestió per tenir uns ingressos addicionals que servissin per fer front a la cura del pàrquing i la neteja de les platges. Però l’equip de govern és incapaç de fer una gestió en condicions d’aquest pàrquing. Hem reclamat que posin plafons al terme municipal per informar de la seva ubicació. CAP NI UN. Hem demanat que es promocioni el pàrquing a la web de l’Ajuntament. Res, impossible. Hi ha campaners i campaneres que no saben que aquest pàrquing existeix. Sembla que no els interessa promocionar aquest pàrquing disuasori que gestiona el nostre municipi.
El turisme de Campos està abandonat per l’equip de govern del nostre Ajuntament. No hi ha cap pla específic de desenvolupament, ni ajudes ni promoció. Però si no tenim ni material imprès de cap tipus del nostre municipi!! Des de Més per Campos hem demanat, obrir una oficina de Turisme en condicions per promocionar les nostres platges (hi ha subvencions per aquests temes), els nostres agroturismes, les cases vacacionals…RES. També hem demanat fer circuits peatonals per tal de promocionar el centre del poble a través de visites de les façanes més importants de Campos. SILENCI.
Per al PP de Campos promocionar el turisme és anar un matí a Fitur, gastar quasi 1.000 euros públics per fer-se dues fotos i tornar. La vergonya és veure com els pobles propers estan a la fira 6 dies amb un estand gratuït pagat pel Consell de Mallorca fent feina de veritat. Promocionant els seus pobles i les seves platges. Postureig i fotos i FEINA CAP.
I així van passant els anys.
La solució no és fer veure que no passa res a les nostres costes. O potser és que no els importa la degradació. Ells són més de posar hotels i hotels i en 10 anys, no tindríem un problema entre 3 o 6 xibius, sinó que no tindríem platja i la ruïna seria general. No cal que vos recordem quan l’any 1992, un altre equip de govern del PP a l’Ajuntament de Campos va concedir una llicència per construir un complex residencial de 68 apartaments, una piscina i un bar-restaurant a primer línia de mar de ses Covetes. La lluita del GOB i del PSM (ara Més per Mallorca) denunciant als tribunals va poder aturar el que hauria estat un desastre per al nostre poble i la nostra platja.
En els seus comunicats, insulten la nostra intel·ligència. Parlen de que els xiringuitos no podran vendre gelats o begudes fresques perquè no tindran electricitat i el que diu l’informe (I EL SENTIT COMÚ) és que el subministrament energètic dels xibius ha de ser exclusivament de plaques solars fotovoltaiques.
Estam voltats de PN naturals, com per exemple el del PN de Mondragó. I ai las, casualment ells només hi veuen avantatges. I ells també tenen govern de PP. Potser és que es dediquen a treballar en positiu amb la Conselleria i tenen clar el que significa el canvi climàtic.
El que hem de fer tots els campaners i campaneres és treballar pel bé comú. I el que ha de fer l’equip de govern és posar-se les piles i deixar-se de tantes fotos i GESTIONAR. Manco populisme i més FEINA.
La temporada turística és important. Cal que pressionem la Conselleria de Mobilitat per facilitar que el bus- llançadora doni un bon servei aquest any. En el seu dia, des de Més per Campos vam demanar la seva gratuïtat. Ens tindran al seu costat en totes aquestes reclamacions. Però estam cansats del seu victimisme que ja no convenç a ningú.
Equip de govern del PP, feis les al·legacions que calgui a l’informe i penseu en el turisme de Campos a través d’un pla de treball seriós. Us ho hem demanat des de l’inici de la legislatura.
Però per això heu de fer FEINA. Manco populisme, manco mitges veritats, manco no veure l’emergència climàtica i aprengueu a treure profit al pàrquing que gestioneu. «
La polèmica està servida.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.