La campanera Victòria Burguera, assessora de la sèrie Pirates a les Balears, d’IB3

La campanera Victòria Burguera, assessora de la sèrie Pirates a les Balears, d’IB3

  • Moros
  • PIRATAS
Des del 21 de novembre i fins al 12 de desembre vàrem poder veure la sèrie Pirates a les Balears a IB3, que conta la relació de les nostres illes amb la pirateria. Abans ja s’havia pogut veure a diverses plataformes a través del Canal Historia. Una de les historiadores que hi apareix és la campanera Victòria Burguera Puigserver, des del 2020 doctora en Història Medieval per la Universitat de Barcelona amb la tesi Els perills de la mar. Pirateria, captiveri i gestió del conflicte marítim a la Corona d’Aragó (1410-1458).
Poc després d’haver acabat la seva tesi doctoral, la productora MAPA films es va posar en contacte amb na Victòria per proposar-li de participar a Pirates a les Balears com a assessora històrica. Tot d’una va dir que sí, perquè hi va veure una oportunitat de col·laborar en una sèrie sobre la seva temàtica d’estudi i li va agradar la idea de tenir un canal per poder explicar al públic en general els resultats de la seva recerca i contribuir al coneixement que la gent té sobre la pirateria.
Per això des de Ressò hem volgut parlar-ne amb ella i li hem fet una entrevista que podreu llegir a l’edició en paper, concretament al número 299, que sortirà a la venda durant aquest mes de gener.
Si no heu vist la sèrie, encara hi sou a temps. La podeu mirar a través d’IB3 a la carta. Val la pena.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.