Presentació d’Estimada Mirta, de l’escriptora campanera Maria Escalas

Presentació d’Estimada Mirta, de l’escriptora campanera Maria Escalas
  • estimada-Mirta-web
  • 261126653_3177598022564359_7800239160197510219_n
  • 260819146_3177598059231022_8689528806176054160_n
El passat dissabte dia vint-i-set de novembre va tenir lloc la presentació de la darrera novel·la de l’escriptora campanera Maria Escalas a Mataró, la ciutat on viu. Hi acudiren al voltant de 200 persones. La presentació va anar a càrrec del cantautor Genís Mayola i comptà amb la presència de l’actor Xavier Codony, que va recitar alguns passatges del llibre, i Antònia Escalas (violí), germana de l’autora i Ragnhild Hjelmborg (piano) que hi posaren el contrapunt musical.
El Cafè del Mar va quedar petit per donar cabuda a la gentada que volia assistir-hi.
Estimada Mirta, que és el títol de la novel·la conta l’epopeia patida per una família de mallorquins que emigren a la convulsa Argentina de mitjan segles XX, fugint de la dictadura de Francisco Franco. Allà viuran diverses vicisituds que els portaran a camins molts diferents a uns i altres. Algun ascendirà en l’escala social, mentre d’altres no ho tendran tan fàcil. Algun es deixarà dur, mentre que d’altres s’implicaran en els esdeveniments socials i polítics de l’Argentina i hi prendran part activa d’una manera o altra. Viuran, s’enamoraran i patiran en terra americana, sense oblidar, però la seva estimada roqueta.
Una gran història que està triomfant davant la crítica i també a les llibreries.
El dia abans, el vint-i-sis de novembre es va presentar a la sala Bronté de la llibreria Byron de Barcelona, de la mà de l’escriptora i periodista Eva Piquer.
D’aquí a pocs dies Maria Escalas es traslladarà a Mallorca per presentar-hi la novel·la. Dia 15 de desembre a les 19 h serà a la llibreria Lluna, de Palma. Dia 16, dins el marc del Nadal Cultural, també a les 19 h, al local de l’Obra Cultural Balear, al carrer Bisbe Tallades, 6 de Campos, la seva vila natal, amb la participació del poeta Joan Pomar, la professora Antònia Font i la presidenta de l’OCB-Campos, Antònia Sitjar. I dia 17, a les 19:30, serà a la Biblioteca Municipal de Vilafranca Bonany.
També està previst que dilluns que ve, dia tretze de desembre en Xavier Grasset entrevisti Maria Escalas al programa Més 3 24 de TV3, per parlar sobre Estimada Mirta.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.