L’espectacle “Lítica” arribarà a Campos

L’espectacle Lítica torna a girar per Mallorca, adaptada per la pròpia Pietrelli i amb l’actriu Mercè Sampietro

La novel·la ‘Lítica‘ de Lucia Pietrelli, Premi Lletra d’Or 2020 al millor llibre en llengua catalana, es converteix en un espectacle híbrid entre teatre, recital poètic i cançó catalana de la mà del 3r Festival MallorcÒpera. El llibre de l’escriptora italiana establerta a Mallorca es converteix en un recital poètic-musical que compta com a protagonista amb l’actriu Mercè Sampietro.

Segons explica el responsable de l’organització,  Francesc Blanco, d’Euroclàssics, en llegir la novel·la va veure que tenia un llenguatge molt poètic i li va suggerir que podria ser interessant «lligar-la a la cançó catalana de principis i mitjans del segle XX».

L’espectacle, muntat exclusivament per dones, compta amb l’adaptació de la pròpia Pietrelli, amb l’actriu Mercè Sampietro, amb la soprano Margarita Rodríguez, la pianista M. Victòria Cortès, i tot baix la direcció escènica de Toti Fuster. Es tracta d’una de les grans apostes d’aquesta temporada del MallorcÒpera, el qual enguany es va estrenar el dia 6 de juny, i que a banda de ‘Lítica’ també ens permetrà gaudir a Mallorca de veus com les d’Ainhoa Arteta, Marcelo Puente, Ermolena Jaho o David Menéndez.

Lítica es farà el 2 de juliol, a les 21 hores, al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor, en el marc del 1r Festival Líric de Llucmajor; i, emmarcat en el 3r Festival MallorcÒpera el 2 de juliol, a les 19 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença i el 18 d’agost, a les 20 hores, al pati del Col·legi Fra Joan Ballester de Campos.

Amb el suport de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, i  la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura del Consell de Mallorca, Pollença Cultura i l’Ajuntament de Pollença i està patrocinat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears.

Sinopsi

L’obra tracta el trastorn de personalitat entre dues germanes on la narradora s’emmiralla en la seva germana gran a qui contempla com si fos un paisatge: creix a la seva ombra, però també a la seva llum, perquè l’altra té un secret i un munt de paraules que només li pertanyen a ella.

Dates de Lítica a Mallorca:

– 2 de juliol, a les 21.00 hores, al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor (1r Festival Líric de Llucmajor) – Entrades: https://ticketib.com/events/litica-a-llucmajor

– 4 de juliol, a les 19.00 hores, al Claustre de Sant Domingo de Pollença – Entrades: https://ticketib.com/events/litica-a-pollenca

– 18 d’agost, a les 20.00 hores, a Pati del col·legi  Fra Joan Ballester de Campos – Entrades: https://ticketib.com/events/litica-a-campos

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.