CONCERT A CAMPOS AQUEST DISSABTE DIA 1 DE MAIG. UN RÈQUIEM ALEMANY PER A RECORDAR ELS QUE JA NO HI SÓN

 

CONCERT A CAMPOS AQUEST DISSABTE DIA 1 DE MAIG

Un Rèquiem alemany per a recordar els que ja no hi són

Ein Deutsches Requiem (1868) Op. 45 de Johannes Brahms (1833-1897) amb el Cor Euroclàssics, els solistes Sona Godarska (soprano) i Lluís Sintes (baríton), el Duet Blanco-Cortès (Francesc Blanco i M. Victòria Cortès) piano a 4 mans, M. Victòria Cortès a la direcció musical i Joan Laínez a la direcció coral.

CONCERTS:

30 d’abril a les 19.00 h al Palau de Congressos de Palma dins el 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern. Entrades a Palma

1 de maig a les 19.30 h a l’Església de sant Julià de Campos dins el 1r Festival Clàssics Cultivats. Entrades a Campos

2 de maig a les 19.00 h Claustre de sant Domingo de Pollença dins el 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern. Entrades a Pollença

El Rèquiem alemany conté part de la música més inoblidable i commovedora del compositor. Després de les tres primeres parts, de to ombrívol i dramàtic, la quarta, que és el nucli emotiu, crea un cert contrast de serenitat, que es troba també en la cinquena. Molt complex en la seva organització, la sisena, on s’alternen baríton i cor, acaba amb una fuga. La setena part recupera material de la primera per donar sentit de tancament. Mitjançant l’ús de fugues corals Brahms evoca deliberadament l’esperit de les obres corals sacres de Bach.

Des d’Euroclàssics sempre hem apostat en la nostra programació per produccions corals. Valguin com a exemple les més de 30 representacions del Carmina Burana Màgica de Carl Orff, La 9a Simfonia de Beethoven en 2 produccions diferents, les participacions corals als 3 tenors/3 sopranos o les òperes La Bohème i Tosca de Puccini. A partir d’aquestes produccions hem col·laborat amb cors com la Capella Mallorquina, Studium, Orferó l’harpa d’Inca, Orfeó d’Alaró, Mallorca Gay Men’s Chorus, Cor ciutat de Mallorca, Pro música chorus de Sóller, Escolania de vermells de la Seu, etc.

En temps de pandèmia amb les actuals restriccions sanitàries, hem trobat a faltar la interpretació en viu de les grans obres simfònico-corals del repertori del segle XIX. Per això la nostra programació aposta per la creació d’un cor professional, el Cor Euroclàssics, que s’adapta a les actuals restriccions, especialment pel que fa a un nombre reduït de cantaires. Això implica que amb poques veus hem d’aconseguir el rendiment musical i vocal que aconseguiria un cor aficionat de 50 o 60 cantaires.

Per a la producció del Requiem Alemany de Brahms disposam d’un cor format per 17 cantaires mallorquins: 9 dones i 8 homes entre els 19 i 45 anys. La característica comuna a tots ells és la seva formació en estudis vocals i la seva solvència i experiència tant com a solistes o bé com a coristes en altres formacions.

El cor es forma per a afrontar les produccions corals pròpies d’Euroclàssics i té vocació de futur més enllà de les dues produccions de 2021 (aquesta de Brahms i la Petite messe solennelle de G. Rossini al juny a Palma i a Pollença).

Formen part d’aquesta primera producció les sopranos Mercedes Darder, Sofia Domènech, Maria Caballero, Nadia Akaârir i Aina Campaner; les mezzos Eva Bustamante, Mònica Aguilera, Alicia Díez i Miquela Salas; els tenors Roger Berenguer, Rafel Sitges, Lorenzo Bonet i Héctor Bujosa; i els barítons Àlvar Cervera, Miquel Cladera, Tòfol Romaguera i Luis Aleñar.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.