LA FIRA D’ALTRE TEMPS…

La fira d’altre temps…

I arribam al carrer Estret. A cada banda de carrer, fins a can Colau Beques i cas Tauler, taules i l’aparador dels argenters mostrant a la vanitat de les fadrines i jovençanes, hermosíssimes joies d’or i argent, que moltes d’elles les firen amb els doblers guanyats de les collites de les tàperes i la venda dels secalls i barqueres de les llocades ventureres.
Seguim cap a l’església. Dalt el lloc sagrat, per la dreta i esquerra del carrer de la Parròquia, davant el forn del Campanar i el portal de les dones estesa de tests, olles i greixoneres, casolans i ribells i alfàbies i plats envernissats, siurells i olletes i platets per fer cuineta les nines, duits pels ollers de Pòrtol i sa Cabaneta. De front a Correus, fins al carrer de ca ses Monges, canastres i portadores a curull d’olives verdes i pansides, baixades de les muntanyes de Lluc…
En Pepito i en Julià de la Serra, tenen una estesa de cadires de bova, tabulets i balancins i pots de rentar per davant can Beca. Ja som a prop de ca ses Pomaretes del Campanar; veiem taules amb sacs plens de pebre bord per la sobrassada del porc per les vinents matances i petits caramulls de pistils del flairós safrà i canyella d’Holanda i pebre bo. (…) I els llauners, ferrers i trinxeters, amb fogons de ferro, gavilans i aixades, xapetes i càvecs i eines dels camp; ganivetes i gatzolls, xorracs i destrals i llaunes i motlles, pots i regadores.
Una gentada, un torrent impetuós de persones de tota edat, semblant la vella somera de la sínia, miren, volten i tornen voltar, comprant les madones, greixoneres, ribells, graneres per tota la temporada i les camises i roba interior, sabates i mariol.los peluts…

Miquel Roig

 

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.