Miquel Àngel Mas publica un article a la revista Fruticultura

Miquel Àngel Mas publica un article a la revista Fruticultura

L’enginyer agrònom campaner i col·laborador de Ressò Miquel Àngel Mas acaba de veure publicat un article a la prestigiosa revista Fruticultura, una publicació científica del món de l’agricultura adreçada als professionals de la fruita.

El títol de l’article és “Comportamiento agronómico i calidad del aceite de cuatro variedades de olivo cultivadas en superintensio en seto en Mallorca” i en comparteix l’autoria amb Josefina Bota, Hipólito Medrano i José Escalona. Es tracta d’un estudi sobre la productivitat de quatre varietats d’olivera sota les noves tècniques de cultiu superintensiu a la finca de son Mesquidassa, del qual ja en vàrem publicar un article a Ressò.
Es tracta d’una plantació d’olivera de reguiu, molt densa i on es va implantar la recol·lecció mecanitzada.
Aquest grup de científics va estudiar la resposta de quatre varietats d’olivera, arbequina, que és la varietat majoritària a la finca i altres tres varietats fins ara gens o molt poc cultivades a Mallorca: l’andalusa i més concretament cordovesa, sikitita , la grega koroneiki i la catalana, de l’Arboç, arbosana .
L’objectiu era arribar a conclusions sobre la idoneïtat de cadascuna d’aquestes quatre varietats per al seu cultiu a Mallorca segons diverses condicions de reg, abonament i poda.

Podeu veure l’índex del núm. 74 de Fruticultura si clicau damunt aquest enllaç.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.