CCOO denuncia que l’Ajuntament de Campos no subministra equips de protecció al personal de recollida de residus

Avui ha transcendit als mitjans de comunicació i a les xarxes socials que el passat dia quinze d’abril CCOO va presentar una denúncia davant Inspecció de Treball contra l’empresa que té la concessió de la recollida dels residus de Campos, FCC Medio Ambiente SA, ja que els treballadors no disposaven dels serveis de protecció obligatoris segons l’ordre del Ministerio de Sanidad de dia vint-i-dos de març. L’escrit de la denúncia especifica que els operaris no duen les mascaretes de tipus FP2 o FP3, que són les reglamentàries, ni tampoc les ulleres de protecció corresponents.

Però això no és tot. També afirma que sovint han d’anar tres treballadors dins el mateix vehicle sense que hi hagi la distància mínima reglamentària entre ells. Les instal·lacions de l’empresa tampoc no queden ben parades, ja que l’escrit diu que “estan en un estat d’higiene lamentable” i que els treballadors ni tan sols tenen la possibilitat de dutxar-s’hi, desinfectar-s’hi i canviar-se la roba abans de tornar a ca seva.

El sindicat també responsabilitza l’Ajuntament de la situació, per manca de control i de col·laboració en el subministrament d’equips de protecció al personal i deixadesa en la tasca de vigilància del compliment de la normativa vigent en la normativa de salut durant l’estat d’alarma.

També es queixen que no s’identifiquen els residus de les cases amb casos positius per covid-19 o en quarantena per poder procedir a incinerar-los i tractar-los correctament.

Podeu veure com la informació que n’ha sortit a diversos mitjans de comunicació en els enllaços següents:

tuit de CCOO

Agència Europa Press

La Vanguardia

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.