ELS BOLETS, NI PLANTES NI ANIMALS. XERRADA I MOSTRA DELS BOLETS DE MALLORCA, DEMÀ DISSABTE DIA 15 DE GENER

ELS BOLETS, NI PLANTES NI ANIMALS.

XERRADA I MOSTRA DELS BOLETS DE MALLORCA, DEMÀ DISSABTE DIA 15 DE GENER

Aquest dissabte a les 7 del vespre al local de l’Obra Cultural de Campos (Plaça de can Pere Ignasi, 10) hi haurà una xerrada sobre els bolets de Mallorca a càrrec del micòfil i boletaire Andreu Mas.

La majoria de bolets apareixen a la tardor, després de les primeres pluges i acompanyant la baixada de temperatures del final de l’estiu. Alguns bolets són menges delicioses però en canvi, d’altres, poden produir greus trastorns digestius o, fins i tot, la mort.

El seu component principal és aigua en un 90 per cent. A més aporten fibra, diversitat de minerals i algunes vitamines del grup B. Però, també, els bolets  són rics en purines que el nostre cos transforma en àcid úric quan els mengem i, per tant, no són recomanables per a persones amb problemes renals o amb gota.

Hi ha identificades unes 1500 espècies diferents de bolets, de les quals n’hi ha unes 300 de més comunes. Les comestibles de bona qualitat més conegudes són la múrgola, l’orella de gat,  les tòfones, la llengua de bou, el rossinyol, el camagroc, la trompeta de la mort, el peu de rata, la llenega, el carlet, la gírgola, el cama-sec, el  fredolic, el moixernó, el xampinyó, l’apagallums, l’ou de reig, el pinetell, el rovelló, el cep, el mataparent, el molleric i el rossinyol.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.