DILLUNS DIA 6 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “BESTIARI” DE MIQUEL ADROVER (DE CAN MANACOR)

DILLUNS DIA 6 PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “BESTIARI” DE MIQUEL ADROVER (DE CAN MANACOR) A LES 21:00

L’Obra Cultural de Campos presenta el proper dilluns dia 6 d’agost a les 21:00 a la seva seu de la Plaça de Can Pere Ignasi, 10 el darrer llibre de narracions curtes de l’escriptor campaner Miquel Adrover Mascaró (de can Manacor). El llibre serà presentat per Pep Toni Bauçà.

A la contracoberta del llibre podem trobar part de la seva essència. Diu així “Aquest llibre va d’animals. Sense manies i al natural: de pèl, de ploma i algun racional. Una variada galeria de criatures compareixen en aquests relats on passa de tot”

Bestiari no continua de manera ortodoxa la tradició iniciada pels bestiaris medievals. La intensa sensibilitat cap al món animal, fruit del seu continuat contacte amb el context foraviler i el seu esperit obert, i la forta presència de la cultura popular que presenten els relats, units per l’exquisit fil literari, són els punts forts de l’obra.

Quant a les localitzacions, les narracions s’emplacen en diferents pobles de Mallorca i a Barcelona, llocs de residència d’Adrover durant la seva vida. Especial rellevància té Onxa, el seu Macondo personal, la seva Yoknapatawpha, que no apunta sinó a Campos, que agafa el nom fictici d’un topònim oblidat pertanyent a una possessió propera a la localitat, avui denominada Son Sala.

Recordem que Miquel Adrover (Campos, 1942) és un arquitecte i escriptor campaner. És autor també de nombroses traduccios del francès, de l’italià, del castellà i del portuguès. Ha escrit diverses obres com La mina abandonada, La marrada, Els voltors, Illes Balears (de viatges)

En l’actualitat escriu novel·la tan negra com una nit sense lluna i reculls d’històries verídiques, amb la intenció de fer servir l’escriptura com a arma per combatre l’oblit. Mentre ultima la seva darrera obra de ficció, ambientada a Mallorca i titulada L’estiu de la plaga, presenta Bestiari (Ramon Llull, 2018), la seva primera incursió en la narrativa breu.

 

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.