Taller de cordar cadires i taller d’empeltar

Taller de cordar cadires i taller d’empeltar
Abans les cadires s’encordaven amb fibres vegetals com la sisca, la boga o l’espart. Amb posterioritat va fer-se també amb cordill de pita. El procediment pareix senzill, però segons els dibuixos necessita d’una gran concentració i paciència i pot resumir-se dient que amb les mans, una agulla gran i l’ajuda d’unes tisores i desengramponador, cal anar tancant el cul del seient, amb successius creuaments del cordill, i com més bell és el cordat més punts encreuats cal fer.
És per això que l’Obra Cultural de Campos ha volgut tornar a posar en marxa un taller de cordar cadires amb en Guillem Montserrat, un jove Mestre Artesà campaner encara que establert a Llucmajor capaç de fer autèntiques obres d’art amb les seves mans. Va agradar tant a tots els participants el curs que ja va fer l’any passat i va ser tan profitós que enguany l’Obra Cultural el repetirà. Començarà dissabte dia 6 de febrer al local de l’OCB a la Plaça de Can Pere Ignasi a les 10 h. Els interessats es poden inscriure al 616809060 o a través del correu asvalls@hotmail.com

Taller d’empeltar, un altre curs de l’Obra Cultural Balear

Ara és temps d’empeltar segons quin tipus d’arbres i plantes. Per aquest motiu i conscients que molta de gent ho faria, però no en sap, el jove campaner estudiant d’enginyeria agrònoma Miquel Àngel Mas Baron, farà dues sessions, una teòrica i una altra de pràctica. El curs començarà dia 5 de març (la classe teòrica, al local de l’OCB de Campos) i dia 12 de març, la classe pràctica. Es poden inscriure al 616809060 o a través del correu asvalls@hotmail.com
Recordem que empeltar és l’operació de fer un empelt o eixert entre dues plantes anomenades bionts. Una és l’empelt i l’altra és el patró o portaempelt, que és la planta que té les arrels i sobre la qual s’uneix la varietat a empeltar. L’empelt és un tipus de reproducció vegetativa utilitzada amb finalitats agronòmiques o estètiques.
En l’empeltada s’han d’unir…

CARTELL CORDAR I EMPELTAR-01

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.