Pere Puigserver ha rebut el Premi a l’Assoliment Científic Excepcional de l’Associació Americana de Diabetis

Pere Puigserver ha rebut el Premi a l’Assoliment Científic Excepcional de l’Associació Americana de Diabetis

El campaner Pere Puigserver, professor de Biologia del Càncer a l’Institut del Càncer Dana-Farber i catedràtic de Biologia Cel·lular de la Facultat de Medicina de la universitat de Harvard va rebre, el passat dia vuit de juny, el Premi a l’Assoliment Científic Excepcional en el marc de la 75a edició de les Sessions Científiques de l’Associació Americana de Diabetis.
A l’acte de lliurement va dictar una conferència sota el títol de Maquinàries transcripcionals que controlen l’homeòstasi de la glucosa el passat dia vuit de juny davant 7.000 persones. Una conferència que versava sobre el seu treball en el camp de la bioquímica de la diabetis.
Concretament, en Pere Puigserver i els seus col·legues del laboratori varen identificar noves dianes en el fetge sobre les que hi podrien actuar fàrmacs encara inexistents que permetrien regular la producció de glucosa, però sobre les quals els medicaments actuals no hi actuen, la qual cosa pot suposar una millora pels malalts de diabetis.
(Més informació a l’edició en paper)

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.