L’OBRA CULTURAL PRESENTA LA PRIMERA SETMANA DE SANT JORDI. UN SEGUIT D’ACTES BEN VARIATS I PER A TOTS ELS GUSTS.

L’OBRA CULTURAL PRESENTA LA PRIMERA SETMANA DE SANT JORDI.
UN SEGUIT D’ACTES BEN VARIATS I PER A TOTS ELS GUSTS.
La festa de sant Jordi són el conjunt de celebracions que tenen lloc pels volts del 23 d’abril, dia en què morí decapitat Jordi, un soldat romà esdevingut sant cristià.

Aquest patronatge ha esdevingut, amb la instauració del costum de la rosa i del llibre, la festa no religiosa de primavera més celebrada. I com no podia ser d’altra manera l’Obra Cultural ha preparat tot un seguit d’actes ben variats que teniu al programa que adjuntam.

Començarem amb un documental on es repassa el procés de creació tant d’escultura com de pintura, la seva temàtica, recursos, el treball del ferro a la fornal… de l’artista Guillem Crespí i Alemany i presentat per Sebastià Alzamora. És un documental que al marge d’aparèixer el procés creatiu de Crespí va embolcallat de la música, la veu i la paraula de grans artistes (mirau programa).

Seguirem amb un acte que per primera vegada el farem en dematí titulat “Poetes del món en la nostra llengua” en el qual comptarem amb els millors poetes i traductors que tenim en aquests moments a la nostra illa. Poques vegades trobarem reunits persones de tal rellevància per parlar-nos de l’obra dels poetes del món en la nostra llengua.

També tenim previst anar a la Diada per la Llengua juntament amb tots els campaners que s’hi vulguin unir.

I, finalment , diumenge dia 26 a les 19 hores tendrem un espectacle dramàtic, poètic i musical a càrrec de l’actor Joan Gomila.A la manera d’un menú gastronòmic emprendrem tots plegats un viatge per la vida enmig d’una posada en escena entre llibres, làmpades, estris de cuina i dos músics disposats a compartir vivències i sentiments. En aquest recorregut, en una dramatúrgia basada en entrevistes, cartes, memòries de diferents poetes, s’encetarà un pont amb l’espectador en la necessitat de veritat a la vida, a l’art, a l’escriptura. Un espectacle que val la pena veure!

PRIMERA SETMANA SANT JORDI-1

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.