TRENC ESPECTACLE PRESENTA “NADAL A TAULA”, OBRA DE MIQUEL OLIVER I DIRIGIDA PER MIQUEL FULLANA.

nadal a taula 1nadal a taula 4nadal a taula 2nadal a taula 7nadal a taula 6nadal a taula 3nadal a taula 5Arriba Nadal i amb la festa, la nova companyia teatral Trenc Espectacle ens presenta la comèdia Nadal a taula, on es reunirà en una gran taulada tota la família acompanyada d’un bon menú de cançons, tradicions i records embetumats de xocolata calenta.
Trenc Espectacle ens convida a seure a la taula d’en Baltasar i na Cristina, una parella enamorada que està esperant una nina i ha volgut convidar les seves respectives famílies al sopar de la Nit de Nadal. En aquest encontre familiar s’hi sumaran coneguts i desconeguts amb històries espontànies que faran de Nadal a taula, una divertida comèdia musical.
L’argument és el següent: en Baltasar (Toni Coll) i na Cristina (Aina Maria Manresa) esperen una nina i per celebrar la Nit de Nadal conviden les seves famílies. Per part d’ell, son pare, en Colau (Joan Rigo), sa mare, na Nadala (Maria Mascaró), sa germana Margalida (Magdalena Sbert) i el fillolet Bernadet (Joan Pau López); i per part d’ella, son pare, en Jaume (Guillem Ginard), sa mare, na Georgina (Antònia Seguí), sa padrina Marquesina (Francisca Font) i ses germanes Victòria (Inès Mas) i Sofia (Mercè Adrover). Del menú del sopar se’n cuida el xef Xavier Adrià (Miquel Oliver).
Durant la vetlada apareixeran altres personatges com la jornalera Mari Morena (Maria Miquela Bujosa) amb sa neboda Triana (Laura López), en Pepe (Miquel Àngel Adrover), el forner de “sa coca de quema” amb sa filla, na Carmeta (Alejandra Tapia), el rei negre (Miquel Gamlmés) i diferents veïnats: en Pasqual (Miquel Ponsa), n’Aina (Llucia adrover), n’Esperanceta (Rosa Maria Mitev) i na Francineta (Maria Magdalena Mitev); i les germanes missioneres, Sor Salvadora dels Mortals (Maria Vadell), Sor Isabel Torre de Marfil (Fina Serrat) i Sor Teresa Rosa d’abril (Juana Maria Monserrat).
Com a comèdia musical també hi haurà escenes musicades com El rei negre, Los peces en el río, Cal que nevi?o El tamborilero, i altres cançons contemporànies i populars de tots els temps adaptades per a la comèdia.
L’obra és una creació de Miquel Oliver així com l’adaptació musical, la direcció escènica corre a càrrec de Miquel Fullana, al piano hi ha Salvador Oliver, en la coordinació musical hi ha n’Inès Mas i Salvador Oliver i en la coordinació de vestuari i escenari, Maria Mascaró.
L’obra es podrà veure dissabte, dia 3 de gener a les 20 hores i diumenge dia 4 de gener a les 19 h al Teatre Escènic per 10 euros (i 8 euros per a grups a partir de 10 persones).

(les fotos que acompanyen el text són de Guillem Moranta)

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.