Necrològica de la senyora Carme Eyaralar Vives. La difunta, professora de l’Escola Normal, era la darrera néta del campaner Antoni Vives Ginard

flors

El proppassat 31 d’octubre va morir a Palma, a la Residència Oms, la senyora Carme Eyaralar Vives, als 91 anys d’edat. Reposa ja en la tomba familiar del cementiri de Campos des del dilluns 3 de novembre de 2014.

Va néixer a Palma l’1 d’octubre de 1923. Va estudiar la carrera de Magisteri i va ser funcionària a l’Escola Normal, l’Institut Joan Alcover i a MUFACE d’on es va jubilar. És la darrera filla de José María Eyaralar Almazán (1890-1944) professor de Matemàtiques i Física a l’Escola Normal (Magisteri) empresonat a Can Mir el temps de la Guerra Civil, sent professor depurat i degradat. Publicà obres d’ensenyament de matemàtiques. Sa mare -prou coneguda també- era Catalina Vives Pieras, primera doctora (1921) en Ciències Naturals d’Espanya i catedràtica a l’Escola Normal fins a la seva jubilació, encara avui recordada per generacions de mestres jubilats. José María Eyaralar i Catalina Vives formaren part d’un grup de formadors de mestres dedicats en cos i ànima a la renovació pedagògica (juntament amb persones de la talla de Rosa Sensat i Margalida Comas, entre d’altres), molts d’ells retratats pel seu alumne Melcior Rosselló. Varen anar a ampliar estudis a França becats per la Junta d’Ampliació d’Estudis. Compta amb una publicació (“Lecturas zoológicas”) d’ensenyament de ciències naturals.
La difunta era la darrera néta del campaner Antoni Vives Ginard, funcionari del Ministeri de Gràcia i Justícia, a Madrid, durant anys fins que es va retirar a la seva casa pairal, al carrer Creu del poble.

La família campanera pregarà per ella diumenge 9 de novembre a la Missa de les 19,30 h a l’Eglésia Parroquial.
El dilluns 10 de novembre es dirà una Missa per ella a l’Església de Santa Margalida de Palma (C. Sant Miquel) a les 19h.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.