Nou taller de l’OCB de Campos: «El cultiu de l’olivera i l’oli d’oliva»

Nou taller de l’OCB de Campos: «El cultiu de l’olivera i l’oli d’oliva»

Durant els dies 9, 16 i 23 de març, l’Obra Cultural de Campos realitzarà un nou taller relacionat amb el món rural. Després del gran èxit que han tingut en temporades passades els cursos d’empelts, poda, cítrics… aquesta vegada es tractarà d’un taller específic del cultiu de l’olivera i l’elaboració d’oli d’oliva.

La motivació d’aquest taller ve donada a la moda que s’ha implantat els darrers anys de molts particulars que fan plantacions d’olivera per produir el seu propi oli o les seves pròpies olives de taula. I sobretot durant la campanya del 2023, que a causa de la pujada soferta del preu de l’oli, molta gent ha optat per produir el seu propi oli d’oliva.

El curs anirà enfocat a aprendre a fer un bon disseny d’una plantació d’oliverar, l’elecció de les varietats i marc de plantació, com dur una poda correcta, tractaments necessaris, èpoques de recol·lecció i mètodes …

Però no només tractarem els temes purament de camp i plantació sinó que també treballarem i entendrem com s’elabora un oli de qualitat, com conservar-lo, com destriar un oli bo d’un oli no tant bo… i tot això finalitzarà amb un petit tast d’oli.

Aquest curs tindrà una durada de 9 hores, repartides en dues sessions de teoria i una sessió pràctica. Les dues sessions teòriques es faran al local de l’OCB de Campos, situat al carrer Bisbe Tallades, 6. La sessió pràctica es farà a un oliverar i hi  veurem la poda de l’olivera, l’empelt i també aprendrem a identificar algunes plagues i malalties que afecten el cultiu. L’horari serà els dissabtes matins de 10 a 13 hores. El preu serà de 55 € per als no socis i 40 € per als socis de l’OCB. Les inscripicons es poden fer per telèfon o watshapp al 606 79 61 00.

És un curs apte per a tot el públic interessat en el món de l’olivera i de l’oli d’oliva, amb curiositat i ganes d’aprendre, no necessàriament s’ha de ser pagès o tenir un camp on experimentar.

El curs l’impartiré jo mateix, un servidor, Enginyer Agrònom i responsable de la finca Aubocassa de Manacor, amb més de 30 ha d’oliverar i una tafona i envasadora pròpies. No només això, des de molt jove he estat aprenent de podador i empeltador fins avui en dia que mai he volgut deixar d’aprendre i difondre els meus coneixements sobre el camp.

Miquel Àngel Mas Barón

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.