Proves Cangur a Campos

Proves Cangur a Campos

Avui, dijous setze de març, s’han realitzat les Proves Cangur arreu del món, i una de les seus on han tengut lloc ha estat el poliesportiu municipal de Campos.
Les Proves Cangur són una competició matemàtica per a alumnes d’ESO, batxillerat i, des de fa uns anys, també de cinquè i sisè de primària.
A Campos hi ha hagut 375 participants, de tercer i quart d’ESO i de primer i segon de batxillerat de l’IES Felantix, l’IES Llucmajor, l’IES Porreres, l’IES Santanyí, el Col·legi Sant Alfons i l’IES Damià Huguet.
S’han pogut dur a terme gràcies a l’organització de la Societat Balear de Matemàtiques Xeix i el Departament de Matemàtiques de l’IES Damià Huguet i la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears i l’Ajuntamnet de Campos.

  • PHOTO-2023-03-16-09-47-00
  • PHOTO-2023-03-16-10-12-18
  • PHOTO-2023-03-16-11-31-32
  • PHOTO-2023-03-16-11-31-32 2

Les Proves han tengut dues parts. La primera ha estat individual i cada alumne ha tengut setanta-cinc minuts per a resoldre 30 problemes matemàtics. Mentre la segona ha estat col·lectiva. S’ha realitzat una gimcana en grup. Els alumnes havien de resoldre tant de problemes com poguessin amb quaranta-cinc minuts.
L’obertura de les Proves ha anat a càrrec de la regidora d’educació de l’Ajuntament de Campos, Carme Marín i s’ha comptat amb l’ajuda de tres voluntaris, estudiants del Grau de Matemàtiques de la UIB, que han col·laborat en les tasques organitzatives.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.