Tres campaners protagonitzaran la presentació del nou número de El Mirall dedicat a l’apicultura balear

Tres campaners protagonitzaran la presentació del nou número de El Mirall dedicat a l’apicultura balear

L’apicultura en tots els seus vessants, les arts i les tradicions relacionades amb la mel i el paper decisiu de les abelles en la sostenibilitat mediambiental integren el nou número de la revista cultural El Mirall, editada per l’associació del mateix nom. Es presentarà aquest diumenge 21, a les dotze del migdia, a la Fira de la Mel de Llubí: els assistents a l’acte seran obsequiats amb un exemplar. Serà a l’antic local de la Banca March, carrer de la Carretera, 59. 

Una ditada de mel, número monogràfic coordinat per Aina Ferrero i amb portada de Menéndez Rojas, arranca amb les aportacions literàries de Laia Martínez López (Laia MaLo), Daniel Martínez Bauzà i Sara Rivera, seguides de textos del naturalista i il·lustrador Xavier Canyelles i del periodista Víctor Vivó, al voltant de la contribució de les abelles a la biodiversitat, l’amenaça de la vespa asiàtica i el projecte de cria de reines a les quatre illes, així com uns apunts sobre l’abundant bibliografia apícola, del campaner  Montserrat Alcaraz.

L’exposició de la Universitat de les Illes Balears Pol·linitzadors és comentada pel seu comissari, Antoni Torres, mentre que Yadira Fernández repassa la presència de les abelles a l’art i Tomeu Canyelles els vincles de la mel amb la música. El nou número d’El Mirall inclou també, entre d’altres continguts, un reportatge sobre el Jardí Botànic i el Museu de Ciències Naturals de Sóller, una entrevista en profunditat amb el destacat apicultor Martí Mascaró i una selecció de recomanacions de novetats editorials.

A la presentació diumenge a Llubí, hi intervindran la batlessa de la localitat, Magdalena Perelló; el campaner Jaume Lladó, president d’El Mirall; el també campaner Gori Lladó, apicultor; i la coordinadora i redactors d’aquest número Aina Ferrero, Xavier Canyelles i Víctor Vivó. La cloenda anirà a càrrec de Paula Valero, directora general de Polítiques de Sobirania Alimentaria de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern balear, i de Jaume Alzamora, conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.