Presentació de la novel·la El clan de sa Ràpita

Presentació de la novel·la El clan de sa Ràpita

Dijous que ve, dia dotze, tendrà lloc la presentació de la novel·la El clan de sa Ràpita, de Montserrat Espallargas, organizada per l’Obra Cultural Balear de Campos dins el marc de les festes de sa Ràpita. L’acte tendrá lloc a les 19:00 h al Club Nàutic de sa Ràpita. Anirà a càrrec de Jaume Lladó i comptarà amb la presència de l’autora.
El clan de sa Ràpita és una novel·la negra ambientada al nucli costaner campaner al qual, en un cert sentit, ret homenatge. Una bona part de l’acció hi transcorre i, una altra part, també, a son Catlar.
Els protagonistes són un grup de professors universitaris rapiters, un dels quals és el rector de la Universitat de les Illes Balears, que apareix mort. I a partir d’aquí es desenvolupa tota una trama que, si bé té els ingredients fonamentals d’una novel·la negra, no s’hi conforma, sinó que s’hi toquen molts d’altres temes, com la corrupció de la pseudointelectual·litat, els tripijocs de la política universitària, el sexe, la venjança, la mentida, ….
La novel·la intenta reflectir el parlar propia del sur de Mallorca, per la qual cosa està escrita en mallorquí literari, i compta amb cinc narradors distints, de tal manera que cadascun conta la seva versió d’una part de la història, la qual cosa és un del trets més originals d’aquesta obra.
El clan de sa Ràpita ha estat guardonat amb el XXVIè Premi Ferran Canyameres de Novel·la Negra, 2017, atorgat per Òmnium Cultural i està editada per Pagès Editors, dins la col·lecció Lo Marraco Negre.

Sobre L'autor

Vaig néixer a Campos el 1965. Vaig estudiar EGB al Col·legi Fra Joan Ballester i Batxillerat a l'IES Felanitx. Em vaig llicenciar en Física per la UIB. Vaig ser un dels fundadors de l'OCB- Campos i la revista Ressò el 1989. Actualment en som el tresorer. Som professor de matemàtiques a l'IES Damià Huguet i president de l'Associació El Mirall, que edita la revista homònima. Som jugador d'escacs, apicultor i pagès.

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.