HOMENATGE A MOSSÈN BARTOMEU BALLESTER, ORGANISTA EN ELS 25 ANYS DE LA SEVA MORT. HO ORGANITZA L’OBRA CULTURAL DE CAMPOS

Concert en homenatge a Mossèn Bartomeu Ballester, organista (1900-1993) a càrrec del quartet Alosa organitzat i patrocinat per l’Obra Cultural de Campos

Hi participa el campaner Pere Mas “Estrella”

Amb motiu dels 25 anys de la mort de l’organista i compositor Mossèn Bartomeu Ballester, l’Obra Cultural de Campos li ret un homenatge a través del quartet Alosa, en el qual participa el campaner Pere Mas “Estrella”. Aquest quartet professional dirigit per Oriol Roca farà un concert al Convent de Campos dissabte dia 7 de juliol amb el següent repertori: Sacerdotes Domini (de Bartomeu Ballester), Jesu rex admirabilis (G. Palestrina), Jesu Dulcis( Tomás Luis de Victoria), Ave Maria (Tomás Luis de Victoria), Pange Lingua (Zóltan Kodali), Tantum ergo (Bartomeu Ballester), Popule meus (Tomás Luis de Victoria), Ave maria (Manel Oltra), Stabat mater (Bartomeu Ballester), Senyor sant Jordi (Francesc Vila) i Madò Bet s’aufabeguera ( Bartomeu Ballester)

Aquest acte està emmarcat dins el grup de concerts que es fa sota el títol “Mou-te pel Convent” que té com a finalitat ( amb els donatius voluntaris que fan els oients) mantenir el convent i pagar les obres de reparació que s’hi han fet. Per tal d’ajudar amb el seu manteniment l’Obra Cultural hi participa amb el patrocini del Quartet Alosa.

Just abans de l’actuació del concert del Quartet Alosa hi haurà una primera part amb el concert d’orgue a càrrec de Nadal Roig.

 

Recordem que Bartomeu Ballester i Montserrat (Rubí,1900 -Campos, 1993) fou organista i compositor. Els seus estudis com a organista van començar al Seminari Diocesà de Palma, i posteriorment va seguir reforçant-los a la ciutat de Sabadell i a París. Va ser deixeble dels pianistes Miquel Negre i Miquel Capllonch.

L’any 1947 va obtenir el benefici d’organista de la basílica de la Mare de Déu del Pilar de Saragossa. L’any 1951 el de Mallorca, fet que el va fer tornar a l’illa.

Va actuar en diverses ciutats com ara Saragossa, Barcelona, Madrid, París, Londres, Amsterdam i Brussel.les.

Va realitzar diversos estudis sobre musicologia i sobre folklore. A més, va editar i compondre diversos àlbums musicals que contenen peces per a orgue, obres corals i harmonitzacions de tonades populars

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.