Míriam Hatibi a Campos

 

Resultat d'imatges de mira'm als ulls de miriam hatibi

Dia 13 d’abril vindrà a Campos la portaveu de la Fundació Ibn Battuta i autora del llibre “Mira’m als ulls. No és tan difícil entendre’ns”. El dia abans, dia 12, ja haurà anat a fer la xerrada al Casal Alcover de l’Obra Cultural de Palma.

A Campos començarà les xerrades a les 9:30 del matí amb els alumnes del CEPA Sud a la Biblioteca de Campos; a les 12 hores hi haurà una trobada amb els alumnes de l’Institut Damià Huguet al mateix institut. I, finalment, a les 19:00 hi haurà la presentació del llibre “Mira’m als ulls” a càrrec de Maria Roca, treballadora social a la Sala Polivalent (ca ses monges franciscanes).

Aquest acte ha estat organitzat per la Biblioteca de Campos, l’Obra Cultural de Campos, el CEPA Sud, l’IES Damià Huguet i l’ajuntament de Campos.

 

L’autora, Míriam Hatibi, pren com a punt de partida per escriure el llibre l’entrevista que va concedir a una cadena de televisió arran dels atemptats del passat 17 d’agost a Barcelona. Amb motiu d’aquests fets, na Miriam, filla de marroquins que varen arribar a Catalunya als inicis dels noranta, proposa que ens qüestionem la dificultat per acceptar la diversitat cultural de la societat actual, on la proporció d’immigrants d’origen musulmà ha anat creixent els darrers anys.

Filla de pares marroquins, Míriam Hatibi va néixer a Barcelona, va cursar un grau en International Business Economics a la Universitat Pompeu Fabra i un postgrau en Internacionalització a la Universitat de Barcelona. Actualment treballa com a analista en una agència de comunicació basada en data mining en xarxes socials.

En les seves intervencions als mitjans de comunicació sovint hi reivindica la falta de representació de les dones i sobretot de les filles d’immigrants. Advoca per uns mitjans que no estereotipin tant la dona musulmana i que siguin més plurals. Com a musulmana, defensa un feminisme diferent a l’hegemònic però que comparteix el mateix fons amb una forma diferent. En les seves aparicions als mitjans sempre porta vel.

Arran dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils que van tenir lloc l’agost del 2017, Míriam va posar-se sota el focus per condemnar amb vehemència el terrorisme, en una manifestació a la Plaça Catalunya que va aplegar centenars de musulmans. Com a portaveu de la FIB, va ser escollida per llegir un manifest en la massiva manifestació que tingué lloc a Barcelona el 26 d’agost del mateix any.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.