PRESENTACIÓ DEL LLIBRE EL SALT DE LA BELLA DONA, TESTIMONI DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A MALLORCA.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE EL SALT DE LA BELLA DONA, TESTIMONI DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE A MALLORCA.

Dissabte, 4 de març, a les 20:00 al local de l’Obra Cultural de Campos comptarem amb la presència dels escriptors Benet Bohigas, Empar Bosch, Àngels Fermoselles, Francisca Llabrés, Miquel Àngel Lladó Ribas, Eusèbia Rayó Ferrer i Jaume Roig de Diego per presentar el llibre El salt de la Bella Dona, una llegenda ben actual.

Des de punts de vista ben diferents es recrea, interpreta i explica una de les històries més conegudes de Mallorca, la de la Bella Dona, que no és més que un testimoni de la violència de gènere de Mallorca.

Per a tots els mallorquins és ben conegut el lloc del Salt de la Bella Dona anant a Lluc. El que pot ser desconeixen és que en aquest punt un home va tirar muntanya avall la seva dona. Les versions populars traduïdes en llegenda conten que durant la seva caiguda la dona es va encomenar a la Mare de Déu de Lluc i aquest fet féu que no tingués ni una rapinyada.

De tota aquesta problemàtica tan actual – i tan de sempre, malauradament- ens en parlarà els autors citats a través de la presentació del llibre. Aquesta obra ha comptat amb la supervisió de l’escultora Francisca Llabrés, autora d’una obra dedicada a la dona situada a Lluc i el pròleg és de Rosa Cursach, de l’Institut Balear de la Dona.

Sobre L'autor

Articles relacionats

Escriu una Resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.